Εκκενώνεται η στρατιωτική βάση στο Στεφανοβίκειο

9 Σεπτεμβρίου 2023

Εκκενώνεται η στρατιωτική βάση στο Στεφανοβίκειο καθώς έχει ανέβει η στάθμη του νερού από την υπερχείλιση των ποταμών στη Θεσσαλία, μετά την κακοκαιρία Daniel. 

Όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, δόθηκε εντολή να εκκενωθεί η στρατιωτική βάση στο Στεφανοβίκειο και ήδη τα ελικόπτερα που βρίσκονταν εκεί έχουν απομακρυνθεί.

Από νωρίς είχε γίνει γνωστό ότι θα χρειαστεί να πετάξουν και να μετά-σταθμεύσουν προσωρινά μέχρι να περάσει ο κίνδυνος από την υπερχείλιση στην περιοχή της Θεσσαλίας, στην 111 Πτέρυγα Μάχης στη Νέα Αγχίαλο. 

Στο Στεφανοβίκειο υπάρχουν ελικόπτερα Apache, Chinook, Heuy, Kiowa.

Νεότερη ανακοίνωση από το ΓΕΣ για το Στεφανοβίκειο

Νωρίτερα ωστόσο σε ανακοίνωσή του το ΓΕΣ, ανέφερε ότι το σύνολο των ελικοπτέρων που σταθμεύουν στην έδρα της 1ης Ταξιαρχίας Αεροπορίας Στρατού στο αεροδρόμιο του Στεφανοβικείου Βόλου, έχει μεταφερθεί με ασφάλεια σε στεγνή πίστα εντός του αεροδρομίου, σύμφωνα με τις υφιστάμενες, ισχύουσες και πάγιες διαδικασίες περί ασφάλειας υλικού και εγκαταστάσεων.

Αναλυτικότερα, όπως ανακοινώθηκε από το Γενικό Επιτελείο Στρατού, αρχικά, σύμφωνα με τα ισχύοντα πρωτόκολλα μεταφέρθηκαν όλα τα λειτουργικά, εν χρήσει και επιχειρησιακά ελικόπτερα. Στη συνέχεια, μετακινήθηκαν τελευταία τα ελικόπτερα UH-1H, ηλικίας 60 ετών, που έχουν χαρακτηριστεί ανενεργά λόγω παλαιότητας και αποσυρθεί από την ενεργό υπηρεσία από ετών. Αυτά απεικονίζονται σε φωτογραφίες που είδαν το φως της δημοσιότητας, επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Το αεροδρόμιο του Στεφανοβικείου παραμένει επιχειρησιακό. Όλα τα ελικόπτερα εντός αυτού είναι ασφαλή ενώ τηρείται ετοιμότητα μεταστάθμευσης και σε άλλες βάσεις της περιοχής ή και αλλού, σύμφωνα με τις ισχύουσες πάγιες διαδικασίες (πρωτόκολλα), αν η δυναμική κατάσταση του φαινομένου το επιβάλλει.


[There are no radio stations in the database]