Αναβολή στο πρώτο κουδούνι της χρονιάς, σε εκατοντάδες σχολεία

8 Σεπτεμβρίου 2023

Αναβολή στο πρώτο κουδούνι της χρονιάς, σε εκατοντάδες σχολεία, δεν θα χτυπήσει την Δευτέρα 11 του μήνα

Το πρώτο κουδούνι της χρονιάς δεν θα χτυπήσει τη Δεύτερα 11 του μήνα για εκατοντάδες σχολεία όλων των βαθμίδων στις περιοχές που επλήγησαν από την κακοκαιρία «Daniel».

Η καταγραφή των ζημιών δεν έχει ξεκινήσει ακόμη σε πολλές περιοχές καθώς δεν υπάρχει τρόπος προσέγγισης από τα συνεργεία των δήμων και συνεπώς πλέον είναι δεδομένο ότι πάρα πολλά σχολεία δεν θα ανοίξουν τη Δευτέρα.

Σχετικές ανακοινώσεις θα γίνουν σήμερα και έως την Κυριακή από τους δήμους προκειμένου να ενημερωθούν γονείς και μαθητές, αφού όπως δηλώνουν οι διευθυντές εκπαίδευσης θα πρέπει να περάσουν πολλές μέρες ακόμη έως ότου γίνουν οι καταγραφές ζημιών και καταλληλότητας των κτιρίων.

Σχολεία: Πότε θα «χτυπήσει» το πρώτο κουδούνι της χρονιάς - Seleo.gr

Οι διευθυντές εκπαίδευσης έχουν ζητήσει από τους διευθυντές των σχολείων να δώσουν μια πρώτη εικόνα για τα κτίρια αλλά σε πολλές περιπτώσεις και αυτό ακόμη είναι αδύνατο καθώς δεν μπορούν να προσεγγίσουν τις σχολικές μονάδες, ενώ ούτε οι δάσκαλοι και οι καθηγητές θα μπορέσουν να παρουσιαστούν στα σχολεία καθώς το οδικό δίκτυο έχει καταστραφεί, όπως για παράδειγμα στο Πήλιο.

Οι Διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Μαγνησίας με έγγραφο προς  τους Δήμους ζήτησαν να παραμείνουν κλειστά τα σχολεία του Νομού για την ερχόμενη εβδομάδα, κάτι που αναμένεται να γίνει και σε πολλές ακόμη περιοχές.  

Οι διευθυντές εκπαίδευσης επισημαίνουν ότι από τη στιγμή, που ολόκληρες  περιοχές είναι θαμμένες κάτω από τόνους νερού και λάσπης είναι βέβαιο ότι δε θα μπορέσουν να λειτουργήσουν τα σχολεία.

Η ΕΛΜΕ Μαγνησίας σε ανακοίνωσή της υπογραμμίζει ότι «θεωρεί αυτονόητη την ανάγκη να αναβληθεί η έναρξη των μαθημάτων στα σχολεία της Μαγνησίας, μέχρι να ελεγχθούν τα σχολεία και κυρίως μέχρι να αποκατασταθούν  οι προϋποθέσεις ομαλής μετάβασης από και προς τα σχολεία από εκπαιδευτικούς και μαθητές. Προς το παρόν προέχει η ζωή και η κάλυψη επιβιωτικών συνθηκών».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα


[There are no radio stations in the database]