Καμπανάκι για την Αττική τις επόμενες ώρες – Προειδοποίηση Μαρουσάκη

7 Σεπτεμβρίου 2023

Νέα προειδοποίηση Μαρουσάκη, καμπανάκι για την Αττική τις επόμενες ώρες

«Έχει δημιουργηθεί ένα ισχυρό μέτωπο καταιγίδων» λέει ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης για την κακοκαιρία Daniel.

«Ταμπλάς» από τον Κλέαρχο Μαρουσάκη: «Προσοχή στην Αττική! Τις επόμενες ώρες...» (video)

Δύσκολη θα είναι και η σημερινή μέρα με την κακοκαιρία Daniel, η οποία έχει δημιουργήσει ένα ισχυρό μέτωπο καταιγίδων. Σύμφωνα με την πρόβλεψη του Κλέαρχου Μαρουσάκη από τις σημερινές καταιγίδες θα επηρεαστεί και η Αττική, όπου αναμένονται έντονα φαινόμενα όπως και χθες το βράδυ

Θα είναι και σήμερα δυστυχώς μια δύσκολη ημέρα για τις ίδιες περιοχές. 

Θα πέσει μεγάλος όγκος νερού, με αρκετές βροχές και καταιγίδες. Έχει δημιουργηθεί ένα ισχυρό μέτωπο καταιγίδων. Στα πιο ανατολικά τμήματα της Πελοποννήσου, προς το Μυρτώο πέλαγος, αλλά και τον Αργολικό. Το κέντρο του βαρομετρικού χαμηλού τείνει να λάβει τροπικά χαρακτηριστικά, πραγματικά μιλάμε για ασύλληπτες ποσότητες νερού, που συνοδεύουν τροπικά συστήματα κακοκαιριών και εναποθέτουν τον μεγάλο όγκο νερού σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα

είπε στη σημερινή του πρόγνωση στο Open.

Κακοκαιρία Daniel: Ήχησε το 112 στην Αττική - «Περιορίστε τις μετακινήσεις»  - ΤΟ ΒΗΜΑ

«Αυτή η κακοκαιρία πλέον έχει μπει μέσα στο Ιόνιο, είναι αρκετά θερμό το Ιόνιο, στροβιλίζεται γύρω από τον εαυτό του και συνεχώς γεννάει καταιγίδες στα πιο ανατολικά τμήματα της Πελοποννήσου, γι’ αυτό και χθες, παρά το γεγονός ότι οι προβλέψεις έδιναν πιο νωρίς τα φαινόμενα, κράτησαν και τη νύχτα για τον νομό Αττικής. Οι καταιγίδες εμφάνισαν μια ανατροφοδότηση και χτυπούσαν με ιδιαίτερη σφοδρότητα την περιοχή της Αττικής» ανέφερε.

Αντίστοιχη ένταση με χθες στην Αττική

Και συνέχισε: «Αυτές οι καταιγίδες τις επόμενες ώρες θα επηρεάσουν τον νομό Αττικής. Ίσως ζήσουμε και πάλι καταστάσεις όπως χθες το απόγευμα και το βράδυ να έχουν δηλαδή μια αντίστοιχη ένταση. Στη συνέχεια θα ταξιδέψουν αυτά τα φαινόμενα προς την περιοχή της Βοιωτίας, της Βόρειας Εύβοιας, θα επηρεαστεί και πάλι ο Βόλος και γενικότερα η περιοχή της Θεσσαλίας».

«Δυστυχώς δεν μπορούμε με ακρίβεια να εντοπίσουμε αυτά τα μέτωπα καταιγίδων πώς δημιουργούνται και πώς στη συνέχεια ταξιδεύουν. Μόνο τα ραντάρ μας δίνουν μια εικόνα λίγο πριν χτυπήσει το φαινόμενο. Το είδαμε αυτό και χθες στην περιοχή της Αττικής»

είπε ο Κλέαρχος Μαρουσάκης για την ιδιαιτερότητα αυτής της καταιγίδας.

«Όλες οι περιοχές θέλουν ιδιαίτερη προσοχή και σε ένα τρίωρο μπορεί να πέσει όγκος νερού ακόμη και 50 με 70 τόνους ανά στρέμμα», συμπλήρωσε. Για την Αττική, σημείωσε πως θα πέσει νερό σε κάνα δίωρο – τρίωρο, ένα ισχυρό πέρασμα από καταιγίδες όπως και χθες το απόγευμα.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα


[There are no radio stations in the database]