«Θέλουμε βάρκες – Το νερό είναι στο 1,5 μέτρο» – Δραματική έκκληση κατοίκου στον Παλαμά Καρδίτσας

7 Σεπτεμβρίου 2023

«Σάρωσε» τη χώρα η κακοκαιρία Daniel με πολλές περιοχές να έχουν υποστεί ολοκληρωτικές καταστροφές. Δρόμοι πλημμυρισμένοι, περιοχές «πνιγμένες» στο νερό και κάτοικοι να βλέπουν τις περιουσίες τους να παραδίδονται στο έλεος της κακοκαιρίας. Ο κάτοικος του Παλαμά Καρδίτσας κ. Τάσος, μίλησε στην «Κοινωνία Ώρα MEGA» για την καταστροφή που υπέστη η περιοχή μετά την κακοκαιρία Daniel.

Οι κάτοικοι αναμένουν με αγωνία το φαινόμενο να κοπάσει έτσι ώστε να καταγράψουν τις ζημιές, ωστόσο σε πολλές περιοχές, κυρίως της Θεσσαλίας το νερό έχει ξεπεράσει το 1 μέτρο και υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που είναι αποκλεισμένοι σε ταράτσες, αυτοκίνητα και λεωφορεία.

«Από τις 4 παρά 20 έχουν μπει τα νερά στον Παλαμά. Αυτή τη στιγμή με όλη τη γειτονιά βρισκόμαστε σε μία ψηλή οικοδομή, έχω 1,5 μέτρο νερό στο σπίτι μου μπροστά, στα 300 μέτρα έχω εγκλωβισμένους μία γυναίκα και έναν ανάπηρο άνθρωπο, με τον οποίο δεν έχω επικοινωνία. Η γυναίκα είναι μέχρι τη μέση στο νερό και σήκωσε τον άντρα στο κεφάλι της για να αναπνέει. Δεν μπορούμε να απεγκλωβίσουμε τους ανθρώπους. Ξεκινήσαμε πλινθόκτιστες κατασκευές και γκρεμίζονται. Περνούν νερά μέσα. Αυτή τη στιγμή είμαστε 14 άτομα από τη γειτονιά που έχουμε μαζευτεί», είπε αρχικά.

«Η γυναίκα με τον άνδρα βρίσκονται σε μία ευθεία στα 250 μέτρα και δεν έχω ούτε μηχάνημα ούτε με τα πόδια μπορώ να προσεγγίσω. Υπάρχουν οι τοπικές Αρχές εδώ αλλά για να πάρουμε τους ανθρώπους πρέπει να πάμε με βάρκα. Έχει αέρα και έχει ασθενή βροχή αυτή τη στιγμή. Από την Δευτέρα το πρωί ξεκίνησε και μετά επιδεινώθηκε. Δεν έχουμε ρεύμα έχει κοπεί από τις 12 η ώρα. Αυτή τη στιγμή βλέπουμε μία απέραντη θάλασσα να περνάει στις περιουσίες μας. αυτή τη στιγμή γκρεμίζονται πλινθόκτιστες κατασκευές», συνέχισε ο κ. Τάσος.

Στη συνέχεια, ο κάτοικος της περιοχής δήλωσε πως είναι άμεση η ανάγκη να απεγκλωβιστούν οι άνθρωποι που βρίσκονται στα σπίτια τους και δεν μπορούν να μετακινηθούν.

«Το θέμα είναι να έρθει η ΕΜΑΚ να προσεγγίσουμε, να βγάλουμε τον άνθρωπο. Είμαστε όπως μπαίνουμε από την Ιτέα στον Παλαμά Καρδίτσας στα πρώτα σπίτια. Θέλουμε βάρκα να πάρουμε τον άνθρωπο από εκεί. Το θέμα είναι οι ανθρώπινες ζωές. Έχουμε 1,5 μέτρο νερό δεν μπορεί να έρθει κάποιος», τόνισε.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα


[There are no radio stations in the database]