“Εχουμε μαζευτεί σε οικοδομή για να μην πνιγούμε”

7 Σεπτεμβρίου 2023

“Εχουμε μαζευτεί σε οικοδομή για να μην πνιγούμε”, αποκλεισμένοι κάτοικοι στον Παλαμά Καρδίτσας

Τραγική είναι η κατάσταση και στον νομό Καρδίτσας, εξαιτίας της κακοκαιρίας Daniel που έχει σαρώσει τα πάντα στο πέρασμά της. Ενας κάτοικος του Παλαμά Καρδίτσας, μίλησε στην “Κοινωνία Ώρα MEGA” για την καταστροφή που υπέστη η περιοχή μετά την κακοκαιρία Daniel.

Κακοκαιρία Daniel: «Μόνο βάρκα περνάει από τον Παλαμά Καρδίτσας» - ΤΑ ΝΕΑ

“Από τις 4 παρά 20 έχουν μπει τα νερά στον Παλαμά. Αυτή τη στιγμή με όλη τη γειτονιά βρισκόμαστε σε μία ψηλή οικοδομή, έχω 1,5 μέτρο νερό στο σπίτι μου μπροστά, στα 300 μέτρα έχω εγκλωβισμένους μία γυναίκα και έναν ανάπηρο άνθρωπο, με τον οποίο δεν έχω επικοινωνία. Η γυναίκα είναι μέχρι τη μέση στο νερό και σήκωσε τον άντρα στο κεφάλι της για να αναπνέει. Δεν μπορούμε να απεγκλωβίσουμε τους ανθρώπους. Ξεκινήσαμε πλινθόκτιστες κατασκευές και γκρεμίζονται. Περνούν νερά μέσα. Αυτή τη στιγμή είμαστε 14 άτομα από τη γειτονιά που έχουμε μαζευτεί”, είπε αρχικά.

Παλαμάς Καρδίτσας: «Έχουμε μαζευτεί 14 άτομα σε μία οικοδομή για να μην  πνιγούμε – Το νερό είναι στο 1,5 μέτρο» – Τι είπε αποκλεισμένος κάτοικος  στο MEGA | MEGA TV

Η γυναίκα με τον άνδρα βρίσκονται σε μία ευθεία στα 250 μέτρα και δεν έχω ούτε μηχάνημα ούτε με τα πόδια μπορώ να προσεγγίσω. Υπάρχουν οι τοπικές Αρχές εδώ αλλά για να πάρουμε τους ανθρώπους πρέπει να πάμε με βάρκα. Έχει αέρα και έχει ασθενή βροχή αυτή τη στιγμή. Από την Δευτέρα το πρωί ξεκίνησε και μετά επιδεινώθηκε. Δεν έχουμε ρεύμα έχει κοπεί από τις 12 η ώρα. Αυτή τη στιγμή βλέπουμε μία απέραντη θάλασσα να περνάει στις περιουσίες μας. αυτή τη στιγμή γκρεμίζονται πλινθόκτιστες κατασκευές”, συνέχισε ο κ. Τάσος.

Κακοκαιρία «Ιανός»: Δραματική η κατάσταση στην Καρδίτσα – Αποκλεισμένο το  χωριό Οξυά | Ειδήσεις για την Οικονομία | newmoney

Στη συνέχεια, ο κάτοικος της περιοχής δήλωσε πως είναι άμεση η ανάγκη να απεγκλωβιστούν οι άνθρωποι που βρίσκονται στα σπίτια τους και δεν μπορούν να μετακινηθούν.

“Το θέμα είναι να έρθει η ΕΜΑΚ να προσεγγίσουμε, να βγάλουμε τον άνθρωπο. Είμαστε όπως μπαίνουμε από την Ιτέα στον Παλαμά Καρδίτσας στα πρώτα σπίτια. Θέλουμε βάρκα να πάρουμε τον άνθρωπο από εκεί. Το θέμα είναι οι ανθρώπινες ζωές. Έχουμε 1,5 μέτρο νερό δεν μπορεί να έρθει κάποιος”, τόνισε κλείνοντας ο κ. Τάσος.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα


[There are no radio stations in the database]