Έτσι θα κινηθεί τις επόμενες ώρες η κακοκαιρία

7 Σεπτεμβρίου 2023

Σταδιακή υποχώρηση θα παρουσιάσει σήμερα την Πέμπτη 07/09 η κακοκαιρία Daniel, η οποία επηρεάζει τη χώρα μας από τη Δευτέρα 04/09 δίνοντας ακραία ύψη βροχής και δημιουργώντας πολλά προβλήματα.

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr, σήμερα αναμένονται βροχές και τοπικές καταιγίδες στο μεγαλύτερο τμήμα της ηπειρωτικής χώρας, στο Ιόνιο και στο Βόρειο Αιγαίο, οι οποίες όμως βαθμιαία θα εξασθενήσουν και έως το βράδυ θα περιοριστούν σημαντικά.

Τα φαινόμενα έως το απόγευμα της Πέμπτης 07/09, θα είναι κατά τόπους έντονα σε:

Δυτική Μακεδονία (Γρεβενά)
Θεσσαλία (Μαγνησία, Καρδίτσα, Τρίκαλα)
Στερεά Ελλάδα (Φθιώτιδα, Ευρυτανία)
Στην παρακάτω Ομάδα Χαρτών παρουσιάζεται το εκτιμώμενο ύψος βροχής για επιλεγμένα τρίωρα των μεσημεριανών και βραδινών ωρών της Πέμπτης 07/09, όπως υπολογίστηκε από το αριθμητικό μοντέλο πρόγνωσης καιρού του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr.

Πώς θα κινηθεί τις επόμενες ώρες η κακοκαιρία: Δείτε χάρτες

Ομάδα Χαρτών. Το εκτιμώμενο ύψος βροχής για τις μεσημεριανές ώρες (12:00-15:00) (πάνω) και τις βραδινές ώρες (18:00-21:00) (κάτω) της Πέμπτης 07/09/2023, όπως υπολογίστηκε από το αριθμητικό μοντέλο πρόγνωσης καιρού του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr.

Πώς θα κινηθεί τις επόμενες ώρες η κακοκαιρία: Δείτε χάρτες

Σύμφωνα με την κατηγοριοποίηση του επεισοδίου βροχόπτωσης (RPI), η οποία εφαρμόζεται από τη μονάδα Meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το επεισόδιο βροχόπτωσης για την Πέμπτη 07/09, υποβαθμίζεται στην Κατηγορία 4 (Πολύ σημαντική).

Διαβάστε περισσότερα άρθρα


[There are no radio stations in the database]