” Οξω ρε” – Οι μαρτυρίες πληθαίνουν και εξοργίζουν

6 Σεπτεμβρίου 2023

” Οξω ρε”, Οι μαρτυρίες πληθαίνουν και εξοργίζουν, του είπαν σπρώχνοντας τον 36χρονο και αμέσως μετά αποφάσισαν να φύγουν για να συνεχίσουν την πορεία τους

Οργή και απέραντη θλίψη προκαλούν οι μαρτυρίες των επιβατών του Blue Horizon που παρακολουθούσαν σε απόγνωση το αποτρόπαιο περιστατικό, αλλά και τον τρόπο με τον οποίο αντέδρασε αμέσως μετά τόσο το πλήρωμα όσο και ο καπετάνιος.

Πληθαίνουν οι μαρτυρίες για τον αποτρόπαιο θάνατο του 36χρονου στον Πειραιά ο οποίος σπρώχτηκε στη θάλασσα από μέλη του πληρώματος του πλοίου «Blue Horizon».

Συγκεκριμένα, μια γυναίκα αυτόπτης μάρτυρας του περιστατικού βρισκόταν στο πλοίο «Έλυρος» στον Πειραιά σε κοντινή απόσταση από το «Blue Horizon»

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, η ίδια αναφέρει ότι βγήκε στο κατάστρωμα του πλοίου να κάνει ένα τσιγάρο και βεβαιώνει ότι είδε τα πάντα «από πάρα πολύ κοντά».

«Είδα τρία άτομα, ο ένας ήταν πιο μέσα, και είδα και τον 36χρονο να τον σπρώχνουν. Μου έκανε εντύπωση και λέω τι συμβαίνει. Τον έσπρωξαν τρεις-τέσσερις φορές και ξαφνικά η μπουκαπόρτα ανεβαίνει και ο άνθρωπος πέφτει στη θάλασσα. Όταν άρχισαν τα απόνερα να ηρεμούν, βλέπω τον άνθρωπο και κατάλαβα ότι πέθανε», είπε χαρακτηριστικά. 

Στη συνέχεια, ανέφερε ότι «ένας κύριος που ήταν δίπλα μου μας είπε πως άκουσε ότι του λέγανε “όξω ρε!“». 

«Τον κοίταξαν να βυθίζεται στο νερό και έδωσαν εντολή να αναχωρήσει το πλοίο» δήλωσε αυτόπτης μάρτυρας στην ΕΡΤ περιγράφοντας τα όσα τραγικά εκτυλίχθηκαν το μοιραίο βράδυ.

«Ήταν 15 λεπτά μέσα στη θάλασσα»

Άλλοι μάρτυρες που βρίσκονταν στο σημείο, μιλώντας στην «Καθημερινή» δίνουν την εικόνα της απουσίας του λιμενικού την ώρα του τραγικού συμβάντος.

«Ο κόσμος πάνω φώναζε “ρε παιδιά, τον άνθρωπο!”. Δεν σταμάτησε το καράβι. Δεν θέλησε με τίποτα να κάνει κράτει», λένε μάρτυρες τονίζοντας ότι ο 36χρονος

«ήταν ήδη 15 λεπτά μέσα στη θάλασσα, πριν από την ανάσυρση. Μόνο ένα μικρό μέρος του σώματός του διακρινόταν να επιπλέει μπρούμυτα». 

Η μόνη απόπειρα διάσωσης σε αυτό το διάστημα φέρεται να ήταν ένα σωσίβιο που ρίχτηκε από το κοντινό πλοίο «Έλυρος». 

«Δύο λεπτά μέσα στα απόνερα, την ώρα που γκαζώνει το καράβι και βγάζει αφρό πίσω, δεν ζει άνθρωπος. Έχεις τελειώσει, όσο καλός κολυμβητής και αν είσαι. Η δίνη είναι σαν πλυντήριο», ανέφερε άλλος. 

«Τον έσπρωξαν και μετά είπαν φεύγουμε»

Την ίδια στιγμή, επιβάτης του πλοίου «Blue Horizon», μιλώντας στην ΕΡΤ, κατήγγειλε ότι τον 36χρονο «τον έσπρωχνε ο τύπος με το λευκό πουκάμισο και τα διακριτικά στους ώμους. Ύπαρχος είναι, δεν ξέρω».

«Έκανε δύο-τρεις προσπάθειες ο άλλος να μπει μέσα στο πλοίο, αλλά τον έσπρωχνε, την ώρα που ξεκίναγε ο καταπέλτης να φεύγει» συμπλήρωσε.

Οι επιβάτες, όπως είπε, φώναζαν «τι κάνεις, τι κάνεις» αλλά αυτό δεν φάνηκε να αποθαρρύνει τον εργαζόμενο.

Όταν τελικώς ο 36χρονος έπεσε στη θάλασσα, ο άνδρας – σύμφωνα με τον μάρτυρα – τον κοίταξε «ψυχρά» και δεν επιχείρησε να τον βοηθήσει, αλλά είπε πως το πλοίο φεύγει.

«Κοιτάς ψυχρά έναν άνθρωπο και την ώρα που τον παίρνει η δίνη της προπέλας λες φεύγουμε» σημείωσε, ειδικότερα ο επιβάτης. «Τίποτα, σαν να μη συμβαίνει τίποτα». 

Διαβάστε περισσότερα άρθρα


[There are no radio stations in the database]