“Μιλάμε για μία εν ψυχρώ δολοφονία”, λέει δικηγόρος του 36χρονου

6 Σεπτεμβρίου 2023

“Μιλάμε για μία εν ψυχρώ δολοφονία”, λέει ο Απόστολος Λύτρας, δικηγόρος του 36χρονου

Ο δικηγόρος της οικογένειας του θύματος, Απόστολος Λύτρας, ξεκαθάρισε πως ο 36χρονος είχε κανονικά εισιτήριο για το πλοίο και μάλιστα είχε επιβιβαστεί ήδη αλλά είχε βγει για λίγο έξω.

Σοκαρισμένο είναι το πανελλήνιο από τον θάνατο του Αντώνη, στο λιμάνι του Πειραιά. Ο 36χρονος βρήκε τραγικό θάνατο όταν το πλήρωμα τον πέταξε στη θάλασσα ενώ επιχειρούσε να επιβιβαστεί στο πλοίο «Blue Horizon».

Ο Απόστολος Λύτρας για τον Δημήτρη Αλεξάνδρου: Με πήρε κι έκλαιγε, ήταν  πολύ ταραγμένος

Ο δικηγόρος της οικογένειας του θύματος, Απόστολος Λύτρας, μίλησε στο LIVE NEWS και, μεταξύ άλλων, τόνισε ότι πρόκειται για μία εν ψυχρώ δολοφονία ενώ ξεκαθάρισε πως ο 36χρονος είχε κανονικά εισιτήριο για το πλοίο και μάλιστα είχε επιβιβαστεί ήδη αλλά είχε βγει για λίγο έξω.

«Ήρθε σε επαφή μαζί μου ο αδελφός του Αντώνη, με τον οποίο έχουμε κάποιους κοινούς γνωστούς και με πήρε τηλέφωνο. Μιλάμε για αδιανόητα πράγματα, για αυτό το έγκλημα. Ήταν ένας φιλήσυχος  άνθρωπος, ο οποίος ανέβηκε στο πλοίο πριν αυτό αναχωρήσει, και πραγματικά τον χτύπησαν και τον πέταξαν στη θάλασσα», ανέφερε αρχικά.

Και πρόσθεσε: «Νομίζω πως μας έχει δημιουργήσει θυμό και οργή αυτό που έχει συμβεί. Μέσα στη θάλασσα είναι κανόνας πως βοηθάμε ο ένας τον άλλον. Δεν μιλάμε για ναυτοσύνη εδώ, μιλάμε για εγκληματίες».

Τον έριξαν ζωντανό στη θάλασσα

Στη συνέχεια, ο κ. Λύτρας υπογράμμισε πως το πιο τραγικό είναι πως κάθονταν και τον κοιτούσαν να πνίγεται.

«Ο Αντώνης είχε κανονικά εισιτήριο αλλά αυτό είναι λεπτομέρεια. Και να μην είχε εισιτήριο, είναι δυνατόν να τον πετάξουν στη θάλασσα; Ειδικά όταν έχουν ξεκινήσει οι προπέλες να δουλεύουν; Το πιο τραγικό που είδα και έχω πραγματικά συγκλονιστεί, είναι πως καθόταν και τον κοίταγε μετά. Αν είναι δυνατόν. Φαίνεται ακριβώς τι γίνεται, δεν υπάρχουν λόγια. Μιλάμε για μία εν ψυχρώ δολοφονία.

Ο αδελφός του μου ζήτησε να κάνω έκκληση, επειδή τον παίρνουν πολλοί άνθρωποι και δεν μπορούν να ηρεμήσουν», κατέληξε ο δικηγόρος.

Σοκάρει η ιατροδικαστική

Την ίδια ώρα, συγκλονιστικά είναι τα ευρήματα του ιατροδικαστή που ολοκλήρωσε τη νεκροτομή του 36χρονου Αντώνη.

Όπως διαπίστωσε, η αιτία θανάτου είναι πνιγμός από θαλασσινό νερό ενώ εντόπισε και εκδορές και μικροκακώσεις στο κεφάλι του 36χρονου.

Το συμπέρασμα στο οποίο καταλήγει είναι ότι ήταν ζωντανός όταν τον έριξαν στη θάλασσα. Ο άνθρωπος πνίγηκε χωρίς κανένας να τον βοηθήσει την ώρα που προσπαθούσε μάταια να σωθεί.

Το πόρισμα του ιατροδικαστή θα περιληφθεί στη δικογραφία σε βάρος των συλληφθέντων.

Σημειώνεται ότι τα τέσσερα μέλη του πληρώματος του «Blue Horizon», τα οποία εμπλέκονται στον θάνατο του 36χρονου στο λιμάνι του Πειραιά τη νύχτα της Τρίτης, κατηγορούνται για ανθρωποκτονία από κοινού.

Αντιμετωπίζουν επίσης κατηγορίες για παράβαση άρθρων του Κώδικα Δημοσίου Ναυτικου Δικαίου γιατί τον έσπρωξαν στο νερό.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα


[There are no radio stations in the database]