Άδωνις Γεωργιάδης για Πειραιά: «Έχω αρρωστήσει, δεν μπορώ να το πιστέψω»

6 Σεπτεμβρίου 2023

Συγκλονισμένος από το περιστατικό στον Πειραιά, με τον πνιγμό του 36χρονου, ο οποίος σπρώχθηκε στην θάλασσα από μέλη του πληρώματος του πλοίου Blue Horizon εμφανίστηκε ο υπουργός Εργασίας Άδωνις Γεωργιάδης, εκφράζοντας παράλληλα τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του άτυχου άνδρα.

Αναλυτικότερα, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ 100 ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε:

«Είδα το βίντεο με τον άνθρωπο να τον σπρώχνει το πλήρωμα στη θάλασσα και έχω αρρωστήσει, δεν μπορώ να πιστέψω ότι είναι δυνατόν να έχει γίνει κάτι τέτοιο στην Ελλάδα, στο κεντρικό μας λιμάνι. Ως πρώην υπουργός Ναυτιλίας σας λέω πως ό,τι βλέπουμε στο βίντεο είναι σειρά παραβάσεων του ποινικού δικαίου του ναυτικού δικαίου, της σύμβασης για την ασφάλεια της ζωής στη θάλασσα έχουμε εγκατάλειψη ναυαγού αδιανόητο για εκπαιδευμένους ναυτικούς» τόνισε ο κύριος Γεωργιαδης και κατέληξε: «Πέφτει ο άνθρωπος στη θάλασσα και αντί να σταματήσουν το πλοίο προχωρά και φεύγει σαν να μη συμβαίνει τίποτα».

«Το 112 σώζει ζωές»

«Το 112 είναι ίσως η σημαντικότερη μεταρρύθμιση των τελευταίων ετών, έχει σώσει ζωές» τόνισε επίσης ο κ. Γεωργιάδης υπογραμμίζοντας πως για να ζώσει ζωές οι πολίτες οφείλουν να το ακολουθούν. Επίσης ο υπουργός ανέφερε ότι αν χρειαστεί να προσαρμοστεί η νομοθεσία «θα περάσουμε και ρητή διάταξη».

Ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε επίσης ότι όταν η αστυνομία ανακοινώνει απαγόρευση της κυκλοφορίας «δεν είναι δυνατό μια επιχείρηση να λέει στον εργαζόμενο δεν μπορείς να φύγεις και θα μείνεις εδώ να δουλέψεις».


[There are no radio stations in the database]