Η κακοκαιρία “σαρώνει” τη χώρα

5 Σεπτεμβρίου 2023

Η κακοκαιρία “σαρώνει” πολλές περιοχές της χώρας, Φωτιά από κεραυνό στη Ρόδο, χαλάζι στην Ηλεία, απεγκλωβισμοί οδηγών στον Βόλο

Έντονη την παρουσία της έχει κάνει τις τελευταίες ώρες η κακοκαιρία Daniel η οποία έχει φέρει ισχυρές βροχές και καταιγίδες σαν πολλές περιοχές της χώρας. Μάλιστα, αναμένεται να υπάρξει ακόμη μεγαλύτερη ενίσχυση των φαινομένων τις επόμενες ώρες.

Επικίνδυνη φωτιά από κεραυνό ξέσπασε το βράδυ της Δευτέρας σε λόφο που βρίσκεται ανάμεσα στο Φαληράκι και τις Καλυθιές στη Ρόδο.

Η φωτιά πήρε γρήγορα διαστάσεις με αποτέλεσμα να υπάρξει μεγάλη κινητοποίηση της πυροσβεστικής υπηρεσίας.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τη rodiaki.gr, χρειάστηκε η επέμβαση τριών πυροσβεστικών οχημάτων και πολλών εθελοντών οι οποίοι έθεσαν τη φωτιά υπό πλήρη έλεγχο μετά από περίπου 20 λεπτά.

Λόγω της κακοκαιρίας Daniel, τη Δευτέρα έπεσαν, σύμφωνα με το σύστημα καταγραφής κεραυνών «ΖΕΥΣ» του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, πάνω από 7.000 κεραυνοί.

Εγκλωβίστηκαν αυτοκίνητα στον περιφερειακό του Βόλου

Η κακοκαιρία Daniel έχει φτάσει ήδη στον Βόλο και στη Μαγνησία, ενώ κυκλοφοριακό κομφούζιο προκλήθηκε στον περιφερειακό της πόλης. Δύσκολες ώρες περνάει και το Νοσοκομείο Βόλου.

Σύμφωνα με το gegonota.news.gr, αυτοκίνητα εγκλωβίστηκαν στο ύψος του Πανθεσσαλικού Σταδίου. Δρόμοι έγιναν ποτάμια το πρωί της Τρίτης, ενώ έχει κληθεί η Πυροσβεστική για να βοηθήσει στον απεγκλωβισμό των οδηγών.

Στο νοσοκομείο της πόλης έχει μπει νερό στο μηχανοστάσιο, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες. Η Πυροσβεστική κάνει ό,τι μπορεί για να μη σημειωθεί βραχυκύκλωμα στο ηλεκτρομηχανολογικό σύστημα.

Κακοκαιρία Daniel: Δύσκολη νύχτα στην Αγία Άννα
Στην Μαγνησία αυτή την ώρα το επίκεντρο της κακοκαιρίας

Χαλάζι στην Ηλεία

Η κακοκαιρία Daniel «χτυπάει» την Ηλεία. Το πρώτο πέρασμα της κακοκαιρίας προκάλεσε μεγάλες καταστροφές στις καλλιέργειες της ελιάς, αλλά και σε άλλα είδη.

Σύμφωνα με το ilialive.gr, «χτυπήθηκαν» τα χωριά Λούβρο, Υψηλόν και Βασιλάκι.

Ακόμα σημειώθηκαν πτώσεις δέντρων, ενώ υπήρξαν και περιστατικά άντλησης υδάτων από πλημμυρισμένα κτίρια μέσα στο Βασιλάκι.

Σε ό,τι αφορά τα δέντρα, είτε πρόκειται για ελιές, είτε για άλλα καρποφόρα, σημείωσε πως όλα ραβδίστηκαν με μεγάλη ένταση από το χαλάζι.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα


[There are no radio stations in the database]