“Στα μαχαίρια” ο Έλον Μάσκ με την τρανς κόρη του Βίβιαν

2 Σεπτεμβρίου 2023

“Στα μαχαίρια” ο Ελον Μασκ ο οποίος αποκαλεί την τρανς κόρη του, Βίβιαν, «κομμουνίστρια» που πιστεύει ότι «όποιος είναι πλούσιος είναι κακός» και κατηγορεί το ιδιωτικό σχολείο όπου φοίτησε ότι της έκανε πλύση εγκεφάλου, σύμφωνα με νέο βιογραφικό του βιβλίο.


Ο μεγιστάνας της Tesla και της SpaceX και CEO του X μίλησε για την οδυνηρή αποξένωσή του από την τρανς κόρη του, θεωρώντας ότι για τα πολιτικά της «πιστεύω» ευθύνεται το ακριβό ιδιωτικό λύκειο στο οποίο φοιτούσε.

Το 19χρονο πλέον παιδί τού Μασκ άλλαξε πέρυσι νόμιμα φύλο σε θηλυκό και το όνομά του σε «Βίβιαν Τζένα Γουίλσον», υποστηρίζοντας σε δικαστικές καταθέσεις ότι «δεν επιθυμεί πλέον να σχετίζεται με οποιονδήποτε τρόπο» με τον δισεκατομμυριούχο πατέρα της.

Έλον Μασκ: Ρήξη με την τρανς κόρη του – «Είναι κομμουνίστρια, πιστεύει πως  είναι κακό να είσαι πλούσιος» | Τι λες τώρα;


Από «Ξαβιέ Αλεξάντερ Μασκ» σε «Βίβιαν Τζένα Γουίλσον»

Τον Απρίλιο του 2022 η Βίβιαν υπέβαλε για πρώτη φορά αίτηση ώστε να αλλάξει το όνομά της και το φύλο της, δεν έμεινε μόνο στο ζήτημα της αλλαγής φύλου, ζητώντας από το δικαστήριο νέο επίθετο ώστε να αποσυσχετιστεί με τον πατέρα του.

Ο επίσημος λόγος μάλιστα για τον οποίο αλλάζει τόσο φύλο όσο και επίθετο καταγράφηκε ως ο ακόλουθος “(Ο λόγος της αλλαγής που ζητάω) είναι η ταυτότητα του κοινωνικού μου φύλου και το γεγονός ότι δεν μπορώ πλέον να ζω μαζί ή να έχω καμία απολύτως σχέση με τον βιολογικό μου πατέρα με κανένα τρόπο, σχήμα ή μορφή

Είπε σε δικαστήριο της Καλιφόρνια πως ήθελε να είναι γνωστή ως «Βίβιαν Τζένα Γουίλσον» και όχι πλέον «Ξαβιέ Αλεξάντερ Μασκ»,

Βίβιαν Τζένα Γουίλοσν

εν μέρει για να πάρει αποστάσεις από τον πατέρα της, ο οποίος σήμερα κατατάσσεται ως ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, με καθαρή αξία 258 εκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με το Forbes.

Η αίτηση αυτή έγινε δεκτή τον Ιούνιο του 2022. Η μητέρα της είναι η Καναδή συγγραφέας Τζαστίν Γουίλσον, η οποία ήταν παντρεμένη με τον Μασκ από το 2000 έως το 2008. Ο Μασκ έχει συνολικά εννέα εν ζωή παιδιά, εκ των οποίων πέντε με τη Γουίλσον, δύο με την Γκράιμς και δύο με το στέλεχος της Neuralink Σίβον Ζίλις.

Έλον Μασκ: To 18χρονο παιδί του άλλαξε φύλο και όνομα - «Δεν θέλω πια καμία  σχέση με τον πατέρα μου» | Το Κουτί της Πανδώρας

Σε απόσπασμα από την επερχόμενη βιογραφία του Μασκ, την οποία δημοσίευσε την Πέμπτη η Wall Street Journal, ο συγγραφέας Γουόλτερ Άιζακσον έγραψε ότι η ρήξη του Μασκ με τη Βίβιαν «τον πόνεσε περισσότερο από οτιδήποτε άλλο στη ζωή του μετά τον βρεφικό θάνατο του πρωτότοκου παιδιού του», το οποίο πέθανε μόλις 10 εβδομάδων – σύνδρομο αιφνίδιου βρεφικού θανάτου.

Ο δισεκατομμυριούχος ήταν «γενικά αισιόδοξος» όταν έμαθε για πρώτη φορά για τη φυλομετάβαση του παιδιού του, αλλά τα πράγματα άλλαξαν όταν η Βίβιαν άρχισε να εκφράζει «ακραίες μαρξιστικές απόψεις» και δήλωσε την πρόθεσή της να διακόψει όλους τους δεσμούς, σύμφωνα με τον Άιζακσον.

Πέρα από τον σοσιαλισμό, έγινε κομμουνίστρια και πίστευε ότι όποιος είναι πλούσιος είναι κακός», είπε ο Μασκ στον συγγραφέα, επιρρίπτοντας εν μέρει την ευθύνη στο Crossroads, το ιδιωτικό σχολείο στη Σάντα Μόνικα, όπου τα ετήσια δίδακτρα κοστίζουν έως και 50.000 δολάρια, γράφει η Daily Mail.

Ο Άιζακσον γράφει πως όταν η Βίβιαν ήταν 16 ετών, δηλαδή το 2020 ή το 2021, έστειλε μήνυμα στη σύζυγο του αδελφού τού Έλον για να κάνει «coming out» (έκφραση που χρησιμοποιείται όταν κάποιος ανακοινώνει τον σεξουαλικό του προσανατολισμό ή την ταυτότητα φύλου του), γράφοντας: «Γεια σου, είμαι τρανς και το όνομά μου είναι τώρα Τζένα… Μην το πεις στον μπαμπά μου».

Ο βιογράφος αποκαλύπτει ότι η οδυνηρή ρήξη του Μασκ με τη Βίβιαν ευθύνεται εν μέρει για τη συνεχιζόμενη αντίθεση του δισεκατομμυριούχου με την ιδεολογία των «woke» (επαγρύπνηση εναντίον φυλετικών προκαταλήψεων και διακρίσεων), την οποία θεωρεί απειλή για τον ανθρώπινο πολιτισμό και η οποία αποτέλεσε το κίνητρο για την εξαγορά του Twitter πέρυσι για 42 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ο Μασκ κάποτε έγραψε στο Τwitter: «Υποστηρίζω απόλυτα τα τρανς άτομα, αλλά όλες αυτές οι αντωνυμίες είναι ένας αισθητικός εφιάλτης».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα


[There are no radio stations in the database]