Υιοθετημένο παιδί βρήκε τη μητέρα του ύστερα από 42 χρόνια (εικόνες & βίντεο)

29 Αυγούστου 2023

Υιοθετημένο παιδί βρήκε τη μητέρα του ύστερα από 42 χρόνια, τον «έκλεψαν» μετά τη γέννα και της είπαν ότι είχε πεθάνει

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του Associated Press, η Maria Angelica Gonzalez από τη Χιλή έφερε στον κόσμο ένα αγόρι το 1981. Ενώ κρατούσε το νεογέννητο στην αγκαλιά της, οι γιατροί της το πήραν από τα χέρια για να το βάλουν σε θερμοκοιτίδα, καθώς είχε γεννηθεί πρόωρα.

Το ιατρικό προσωπικό της είπε να αποχωρήσει από το νοσοκομείο, όμως όταν επέστρεψε να παραλάβει το μωρό, της ανέφεραν ότι αυτό είχε πεθάνει και και ότι δεν υπήρχε κάτι για να θάψει.

Ο Τζίμι Λίπερτ Θάιντεν ζει στις ΗΠΑ και χρειάστηκε να περιμένει 42 ολόκληρα χρόνια για να αγκαλιάσει τη βιολογική του μητέρα. «Σε αγαπάω πολύ», της είπε ενώ βρισκόταν στην αγκαλιά της.

«Πώς αγκαλιάζεις κάποιον με τρόπο που να αναπληρώνει 42 χρόνια αγκαλιών;», ανέφερε ο ίδιος.

Ο Jimmy Lippert Thyden πήρε αφορμή από τη δημοσιοποίηση ιστοριών με υιοθετημένα παιδιά και με την βοήθεια της ΜΚΟ Nos Buscamos άρχισε να ψάχνει.

 Έμαθα τους τελευταίους μήνες ότι έχω μαμά και τέσσερις αδελφούς και μια αδελφή», είπε σε συνέντευξη που έδωσε από το Άσμπερν της Βιρτζίνια όπου εργάζεται ως δικηγόρος υπεράσπισης ποινικού δικαίου.

Η Nos Buscamos συνεργάζεται εδώ και δύο χρόνια με την πλατφόρμα MyHeritage, η οποία παρέχει δωρεάν κιτ εξέτασης DNA σε υιοθετημένους και σε άτομα, για τα οποία υπάρχουν υποψίες ότι αποτελούν θύματα εμπορίας παιδιών, στη Χιλή.

Το δείγμα DNA του Thyden ταίριαξε με αυτό του πρώτου του ξαδέρφου, ο οποίος χρησιμοποιούσε επίσης την ίδια πλατφόρμα, ενώ επιβεβαiώθηκε ότι είναι 100% από τη Χιλή. Ο Thyden έστειλε στον ξάδερφό του τα χαρτιά υιοθεσίας του, τα οποία περιλάμβαναν τη διεύθυνση της βιολογικής του μητέρας καθώς και το όνομα Maria Angelica Gonzalez.

Τελικά, απεδείχθη ότι η συγκεκριμένη γυναίκα ήταν η μητέρα του, ενώ ο ξάδερφός του τον βοήθησε να έρθουν σε επαφή.

Ο Thyden ταξίδεψε στη Χιλή μαζί με την γυναίκα του και τις δύο κόρες του για να γνωρίσει τους συγγενείς του.

Η στιγμή ήταν πολύ συγκινητική με τον Θάιντεν να μπαίνει στο σπίτι της μητέρας του όπου έγινε δεκτός με 42 μπαλόνια, τα οποία και έσκασαν, καθώς το καθένα σηματοδοτούσε μια χαμένη χρονιά, πριν την επανένωση.

Ο Thyden θυμάται τα πρώτα λόγια της μητέρας του: «Γιε μου, δεν έχεις ιδέα πόσο πολύ έκλαψα για σένα. Πόσες νύχτες έμεινα ξύπνια, προσευχόμενη στο Θεό να με αφήσει να ζήσω αρκετά, ώστε να μάθω τι σου συνέβη».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα


[There are no radio stations in the database]