Η σχολική χρονιά ξεκινάει – Τσάντα πλάτης ή με ροδάκια ;

29 Αυγούστου 2023

Με την επίσημη έναρξη της σχολικής χρονιάς να ξεκινάει σε λίγες μέρες, γονείς και μαθητές πρέπει να αποφασίσουν με ποια σχολική τσάντα θα εξοπλιστούν, τσάντα πλάτης ή με ροδάκια ιδού το δίλημμα

Επειδή τα παιδιά έχουν την αυθόρμητη τάση να επιλέγουν τσάντες, τετράδια και κασετίνες που έχουν πάνω τους αγαπημένους τους ήρωες ή τα αγαπημένα τους σχέδια, εμείς ως γονείς θα πρέπει να μεριμνούμε για πολλά περισσότερα πέραν του αισθητικού σχεδιασμού όταν πρόκειται για την σχολική τους τσάντα.

Αρχικά θα πρέπει να διαλέξετε εάν θα πάρετε μια τσάντα πλάτης ή μια τσάντα τρόλεϊ, δηλαδή με ροδάκια.

Γιατί να επιλέξετε σχολική τσάντα πλάτης

Εάν οι μετακινήσεις του παιδιού είναι περιορισμένες, τότε μπορείτε να προτιμήσετε μια τσάντα πλάτης, με τα παρακάτω χαρακτηριστικά:

  • Η σχολική τσάντα που θα επιλέξετε είναι σημαντικό να έχει δύο λουριά αντί για ένα, που συνήθως φοριέται χιαστί. Οι δύο ιμάντες επιτρέπουν την καλύτερη και πιο σωστή κατανομή του βάρους στην πλάτη του παιδιού.
  • Επιλέξτε μία με φαρδιά λουριά για όσο το δυνατόν καλύτερη και πιο άνετη εφαρμογή. Εξίσου σημαντικό είναι να έχουν την δυνατότητα αυξομείωσης, ώστε να μπορούν να ρυθμιστούν ακριβώς στα μέτρα του παιδιού. Διαφορετικά η τσάντα του μπορεί να κρέμεται χαμηλά, με αποτέλεσμα να γέρνει προς τα εμπρός το κορμό του για να αντισταθμίσει το βάρος, αυξάνοντας τον κίνδυνο καταπόνησης της μέσης του.
  • Θυμηθείτε ότι πρέπει να είναι κατασκευασμένη από ανθεκτικό υλικό για να αντέξει όλη την σχολική χρονιά, μιας και το παιδί θα την χρησιμοποιεί εκτός από το σχολείο και για το φροντιστήριό του.
  • Επιλέξτε μια τσάντα με πολλά διαφορετικά χωρίσματα και τσέπες. Αξιοποιήστε τα όλα για την σωστή κατανομή του βάρους και την πιο άνετη χρήση.

Γιατί να επιλέξετε σχολική τσάντα με ροδάκια

Εάν το παιδί είναι μικρότερης ηλικίας και έχετε να διανύσετε μεγάλες αποστάσεις από και προς το σχολείο, τότε μια τσάντα με ροδάκια θα σας «λύσει» τα χέρια. Το παιδί δεν θα επιβαρύνεται με το βάρος της καθώς την μεταφέρει, αφού απλώς θα την σέρνει κρατώντας την από το χερούλι της.

Τα επιμέρους κριτήρια που θα πρέπει να προσέξετε σε αυτήν την περίπτωση, περιλαμβάνουν:

  • Είναι σημαντικό στην τσάντα να υπάρχει ειδική θήκη για τις ρόδες, που θα είναι χρήσιμες τις μέρες που το παιδί θα μεταφέρει την τσάντα του στην πλάτη του, όπως όταν βρέχει.
  • Εξίσου σημαντική είναι η έξτρα ενίσχυση στις γωνίες με πλαστικοποιημένες άκρες, προκειμένου να αντέξει στην καθημερινή τριβή και χρήση.
  • Πριν την αγοράσετε, δοκιμάστε την για να είστε σίγουροι ότι τα ροδάκια είναι καλής ποιότητας και ότι η μετακίνηση της τσάντας γίνεται εύκολα και αβίαστα από το παιδί.
  • Το ύψος του μεταλλικού βραχίονα θα πρέπει να είναι στο σωστό ύψος, να είναι δηλαδή αντίστοιχο με το ύψος του παιδιού για να μην αναγκάζεται να σκύβει.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα


[There are no radio stations in the database]