Δωρεάν εκδηλώσεις για την ” Μπλε Πανσέληνο”

29 Αυγούστου 2023

Δωρεάν εκδηλώσεις για την ” Μπλε Πανσέληνο”, σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους

Δωρεάν εκδηλώσεις σε αρχαιολογικούς χώρους, μουσεία και μνημεία για την «μπλε Σελήνη», τη δεύτερη πανσέληνο του Αυγούστου. 

Αρχαιολογικοί χώροι σε ολόκληρη τη χώρα θα μας υποδεχτούν την Πέμπτη 31 Αυγούστου, με ελεύθερη είσοδο, για να απολαύσουμε τη δεύτερη Πανσέληνο του φετινού Αυγούστου.

Την τελευταία νύχτα του Αυγούστου, όπως και την πρώτη, μουσεία, μνημεία και αρχαιολογικοί χώροι θα ανοίξουν τις πόρτες τους στο κοινό για το εντυπωσιακό «Μπλε Φεγγάρι» ή «Μπλε Σελήνη». Σημειώνεται πως θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις σε επιλεγμένους αρχαιολογικούς χώρους. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει μουσικές και θεατρικές παραστάσεις, εικαστικές εκθέσεις, βραδιές ​αστροπαρατήρησης, βραδιές όπερας κ.ά., τις οποίες διοργανώνουν οι Υπηρεσίες του ΥΠΠΟ, πολλές σε συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση και πολιτιστικούς, εξωραϊστικούς συλλόγους.

Έρχεται στις 30 Αυγούστου η μεγαλύτερη και φωτεινότερη πανσέληνος του 2023  - ThrakiToday.com - Ηλεκτρονική Εφημερίδα της Ξάνθης - Θράκης

Στην Αττική θα πραγματοποιηθεί μουσική εκδήλωση με προβολή ταινίας (20:00 – 23:00) στον εσωτερικό κήπο του Επιγραφικού Μουσείου. Επίσης, στον αρχαιολογικό χώρο Αμφιαρείου στον Ωρωπό θα απολαύσουμε την «Σονάτα του Σεληνόφωτος» του Γιάννη Ρίτσου. Μουσική εκδήλωση με απαγγελία ποιήματος (20:30). Στον Κήπο του Ιλίου Μελάθρου στο Νομισματικό Μουσείο θα πραγματοποιηθεί μουσική εκδήλωση με τίτλο «Έχει ένα φεγγάρι απόψε» (21:00).

Διαβάστε περισσότερα άρθρα


[There are no radio stations in the database]