Γιώργος Ιωακειμίδης: Ανακοινώνει σήμερα την υποψηφιότητά του για Περιφερειάρχης Αττικής

29 Μαρτίου 2023

Ο δήµαρχος Νίκαιας-Ρέντη, Γιώργος Ιωακειμίδης, ανακοινώνει και επίσημα την υποψηφιότητά του για την Περιφέρεια Αττικής!

Συγκεκριμένα, θα παραχωρήσει συνέντευξη τύπου σήμερα στις 13:00 στο  Village shopping and more στο Ρέντη (Θηβών)

Ο ίδιος, πριν λίγες ημέρες, στον προσωπικό του λογαριασμό στο fb δήλωνε ότι:

«Αποφάσισα μετά από 41 χρόνια στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, εκ των οποίων τα 29 ως Δήμαρχος Ρέντη, αρχικά, και μετά ως Δήμαρχος Νίκαιας Ρέντη, να μην είμαι υποψήφιος στις επόμενες δημοτικές εκλογές . Ίσως να συναντηθούμε από άλλα μετερίζια, ίσως να μπορέσουμε να συνεχίσουμε τη σχέση αυτή από άλλους ρόλους».

Ήταν μια πρώτη γεύση… των όσων είχε αποφασίσει ο Γ. Ιωακειμίδης, ο οποίος θα δώσει τη μάχη του για την περιφέρεια Αττικής στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου, με δηλωμένες ήδη τις υποψηφιότητες των Πατούλη, Σγουρού.

Ο Γιώργος Ιωακειμίδης γεννήθηκε και μεγάλωσε στις γειτονιές του Πειραιά.

Πτυχιούχος  Σχολής Πολιτικών Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (Ε.Μ.Π.)

Δημιούργησε δικό του Τεχνικό Γραφείο στο Ρέντη, ασχολήθηκε με μελέτες/κατασκευές και παράλληλα για 15 χρόνια, δίδαξε το μάθημα της «Αντισεισμικής Τεχνολογίας»  στη Σχολή Πολιτικών Μηχανικών του Ε.Μ.Π.

Από το 1994 και μέχρι σήμερα, (2023) υπηρετεί την Τοπική Αυτοδιοίκηση εκλεγόμενος οχτώ (8) συνεχόμενες φορές στο αξίωμα του Δημάρχου, αρχικά στο Δήμο Ρέντη και από το 2010 στον ενιαίο Δήμο Νίκαιας-Αγ. Ι. Ρέντη με ποσοστά εκλογής 60% και άνω.

Διετέλεσε Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής (Π.Ε.Δ.Α.) τη διετία 1998-1999 και για περισσότερα από 20 χρόνια συμμετέχει ως Πρόεδρος και μέλος όλων σχεδόν των θεσμοθετημένων Επιτροπών της ΚΕΔΕ και των Διοικητικών Συμβουλίων της ως επικεφαλής της αυτοδιοικητικής παράταξης «Νέα Αυτοδιοίκηση».

Συμμετείχε επί σειρά ετών στα Δ.Σ. της Ελληνικής Εταιρείας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (Ε.Ε.Τ.Α.Α.)  και του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης  (Ε.Κ.Δ.Δ.Α) και υπήρξε μέλος της 4μελούς αντιπροσωπίας της ΚΕΔΕ στην Ένωση Δήμων και Περιφερειών Ευρώπης (CERM)  και του Κογκρέσου Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών (C.L.R.A.E.) του Συμβουλίου της Ευρώπης.


[There are no radio stations in the database]