Γερμανία: Εκατοντάδες πτήσεις ακυρώνονται λόγω απεργιών σε τέσσερα αεροδρόμια

17 Μαρτίου 2023

Την ακύρωση εκατοντάδων πτήσεων προκαλούν οι απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων σε τέσσερα αεροδρόμια στην Γερμανία.

Το γερμανικό συνδικάτο Verdi κάλεσε το προσωπικό ασφαλείας και εδάφους στα αεροδρόμια του Ντίσελντορφ, Κολωνίας/Βόννης, Στουτγάρδης και Μπάντεν-Μπάντεν σε απεργία για τους μισθούς και τις συνθήκες εργασίας.

Πηγή: Internet

Το αεροδρόμιο Κολωνίας/Βόννης ανακοίνωσε ότι 144 πτήσεις ματαιώθηκαν. Το αεροδρόμιο του Ντίσελντορφ είχε σημειώσει νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα ότι λειτουργεί με ένα «σημαντικά μειωμένο πρόγραμμα πτήσεων». Αρχικά είχε προγραμματίσει 368 απογειώσεις και προσγειώσεις για σήμερα.

«Καμία απογείωση ή προσγείωση δεν είναι δυνατή καθ’όλη τη διάρκεια της ημέρας λόγω της απεργίας του Verdi», αναφέρει παράλληλα το Αεροδρόμιο της Στουτγάρδης σε ανακοίνωσή του, στην οποία ζητεί από τους επιβάτες να μην πάνε στο αεροδρόμιο.

Νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα, τα αεροδρόμια του Βερολίνου, της Βρέμης και του Αμβούργου είχαν ματαιώσει όλες τις εμπορικές πτήσεις λόγω απεργιακής δράσης, στον πιο πρόσφατο γύρο κινητοποιήσεων εργαζομένων στον τομέα.

Οι εργαζόμενοι επισημαίνουν ότι η ανάκαμψη στη ζήτηση πτήσεων μετά την πανδημία φέρνει στο προσκήνιο προβλήματα στελέχωσης. Επίσης, ζητούν υψηλότερους μισθούς λόγω του υψηλού πληθωρισμού.


[There are no radio stations in the database]