Καραμανλής: Θέτει εαυτόν στην διάθεση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής

14 Μαρτίου 2023

Παρών στην Επιτροπή Θεσμών θα είναι ο Καραμανλής- Ενημέρωση και από τον Σπίρτζη ζητά η ΝΔ

Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρώην υπουργός Μεταφορών και Υποδομών επικοινώνησε σχετικά με τον Πρόεδρο της Βουλής- Αίτημα της ΝΔ για σύγκληση της Επιτροπής και ενημέρωση από Χρυσοχοϊδη, Καραμανλή, Γεραπετρίτη, αλλά και Σπίρτζη

Στη διάθεση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής δηλώνει, σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρώην υπουργός Μεταφορών και Υποδομών Κώστας Καραμανλής.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο κ. Καραμανλής επικοινώνησε με τον Πρόεδρο της Βουλής, Κώστα Τασούλα, και τον ενημέρωσε ότι είναι στη διάθεση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, η οποία θα συνεδριάσει στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, πιθανόν τη Δευτέρα.

Η ΝΔ υπέβαλε αίτημα σύγκλησης της επιτροπής προκειμένου να ενημερώσουν για την πορεία των έργων στο σιδηρόδρομο, αλλά και για τη σύμβαση 717, οι πρώην υπουργοί Μεταφορών Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, Κώστας Αχ. Καραμανλής, Γιώργος Γεραπετρίτης, αλλά και ο κ.Χρήστος Σπίρτζης. 

Δείτε την επιστολή προς τον πρόεδρο της Βουλής: 

Αίτημα ΝΔ

Μιλώντας σήμερα το πρωί στον ΣΚΑΪ και ερωτηθείς εάν ο κ. Καραμανλής θα μιλήσει για το δυστύχημα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, δήλωσε: «Θεωρούμε αυτονόητο ότι όλοι οι άνθρωποι, και πρωτίστως οι πολιτικοί, που έχουν οποιοδήποτε ρόλο στην υπόθεση, οφείλουν να είναι στη διάθεση αυτών που κάνουν τις έρευνες. Την ώρα που λέμε ότι ο κ. Σπίρτζης είναι εξαφανισμένος, είναι αυτονόητο ότι και οι υπουργοί της δικής μας κυβέρνησης οφείλουν και πρέπει να μιλήσουν και είμαι προσωπικά σίγουρος ότι θα πουν αυτά που πρέπει». 

Σε ερώτηση αν ο κ. Καραμανλής θα πάει στη Βουλή απάντησε: «Η εκτίμησή μου είναι ότι θα πάει στη Βουλή και όπου χρειαστεί».


[There are no radio stations in the database]