Απεργία στη Γερμανία κρατά καθηλωμένα τα αεροπλάνα σε Βερολίνο, Βρέμη και Αμβούργο

13 Μαρτίου 2023

Ανακοίνωσαν τα αεροδρόμια στο Βερολίνο, την Βρέμη και το Αμβούργο στην Γερμανία ότι δεν θα απογειωθούν σήμερα από αυτά εμπορικές πτήσεις, λόγω απεργίας του συνδικάτου Verdi με μισθολογικά αιτήματα.

Ο ιστότοπος του αεροδρομίου του Βερολίνου ανέφερε ότι: «λόγω της προειδοποιητικής απεργίας εργαζομένων στους αεροπορικούς ελέγχους ασφαλείας, δεν θα πραγματοποιηθούν σήμερα, 13 Μαρτίου, αναχωρήσεις εμπορικών πτήσεων από το BER. Οι αφίξεις θα επηρεασθούν επίσης».

Πηγή: Internet

Το αεροδρόμιο του Αμβούργου ανακοίνωσε επίσης ότι μπορεί να καθυστερήσουν ή και να ακυρωθούν οι αφίξεις. Η Βρέμη ανακοίνωσε πως δεν θα πραγματοποιηθούν πτήσεις από το αεροδρόμιο της.

Κάλεσε το συνδικάτο Verdi το προσωπικό ασφαλείας στο αεροδρόμιο του Βερολίνου να απεργήσει εξαιτίας των μισθολογικών διενέξεων για τη νυχτερινή εργασία, καθώς και για την εργασία τα σαββατοκύριακα και τις αργίες, οι οποίες συνεχίζονται εδώ και χρόνια.

Πρόκειται για τις τελευταίες μιας σειράς απεργιών και διαμαρτυριών που αντιμετωπίζουν μεγάλες ευρωπαϊκές οικονομίες, περιλαμβανομένων των οικονομιών της Γαλλίας, της Βρετανίας και της Ισπανίας, καθώς οι υψηλές τιμές των τροφίμων και της ενέργειας πλήττουν τα εισοδήματα και το βιοτικό επίπεδο μετά την πανδημία της Covid-19 και τον πόλεμο στην Ουκρανία.


[There are no radio stations in the database]