Τσαφούλιας για Τέμπη: «Νέοι άνθρωποι από 15 χρονών πλήρωσαν τις παθογένειες αυτού του κράτους και όλων μας»

10 Μαρτίου 2023

Η τραγωδία στα Τέμπη έχει συγκλονίσει όλη την χώρα και φυσικά δε θα επεκταθούμε περισσότερο, μιας και η κατάσταση είναι πολύ λεπτή, αλλά και γιατί μας κάλυψε απόλυτα ο σκηνοθέτης Σωτήρης Τσαφούλιας.

Μιλώντας στην εκπομπή της ΕΡΤ, «Επί-λογος», ανέφερε:

«Αν διαβάσετε τον Μακρυγιάννη και την περιγραφή του για τις αρχές του 1800 στην Ελλάδα θα δείτε ότι η ίδια κατάσταση περιγράφεται πάνω κάτω. Το δυστύχημα στα Τέμπη κατά την γνώμη μου, δεν ανέδειξε τίποτα άλλο, από την παθογένεια και την ανικανότητα της ελληνικής πολιτείας τα τελευταία 23 χρόνια. Για μένα, το έγκλημα αυτό είναι συλλογικής ευθύνης. Και δεν είναι συλλογικής ευθύνης μόνο της πολιτικής εξουσίας, αν θέλετε, είναι ένα δυστύχημα το οποίο έχει νεκρούς. Το μόνο χειρότερο από αυτό, είναι να έχεις νέους νεκρούς, αυτό είναι κάτι που ξεπερνιέται πολύ δύσκολα».

«Νέοι άνθρωποι από 15 χρονών, 20, 25 πλήρωσαν τις παθογένειες αυτού του κράτους και όλων μας, είναι μια στιγμή που για μένα, χρειάζεται να κάνουμε όλοι την αυτοκριτική μας. Όποιος ποτέ χρησιμοποίησε γνωστό για να σβήσει μια κλήση, για να βάλει το παιδί του κάπου καλά στον στρατό, για να πάρει μια θέση έχει ευθύνη. Οι εκπομπές οι δημοσιογραφικές που ανέδειξαν το θέμα και τους ευχαριστούμε γι’ αυτό, έχουν ευθύνη. Διότι το 1/10 του χρόνου να αφιέρωναν στα πράγματα που δεν γίνονται και αφορούν την ασφάλειά μας, σε σχέση με τους χρόνους που αφιερώνουν σε παίκτες των ριάλιτι, σε πράγματα που δεν έχουν καμία αξία… το 1/10 να αφιέρωναν για τα πράγματα αυτά, κάτι άλλο θα είχε φτιάξει», συμπλήρωσε.


[There are no radio stations in the database]