Στους δρόμους οι αγρότες στη Μαγνησία – Τι διεκδικούν

23 Ιανουαρίου 2023

Οι αγρότες στο Πήλιο πραγματοποίησαν δύο μεγάλα συλλαλητήρια, με συγκεντρώσεις των μηχανημάτων τους στις πλατείες της Ζαγοράς και της Δρακείας, ανταποκρινόμενο στο κάλεσμα της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Μαγνησίας.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Θοδωρής Γεωργαδάκης, μιλώντας στην ΕΡΤ ανέφερε ότι στη Ζαγορά συγκεντρώθηκαν περισσότερα από 100 αγροτικά μηχανήματα, ενώ το ίδιο έγινε και στη Δρακεία.

Σημειώνεται ότι έγιναν επίσης συγκεντρώσεις στον Ριζόμυλο όπου και παραμένουν τα τρακτέρ στην πλατεία, ενώ σήμερα βγαίνουν και στα Κανάλια.

Τα αιτήματα στο νομό είναι η αναπλήρωση σε μία σειρά προϊόντα όπως μήλα, κάστανα, κεράσια, αχλάδια, βρώσιμη ελιά και αμύγδαλα αλλά και βαμβάκι. Επίσης ζητούν να τους δοθεί αφορολόγητο πετρέλαιο όπως στους εφοπλιστές και τους κλινικάρχες. Επιπλέον ζητούν μια γενναία επιδότηση σε φάρμακα, ζωοτροφές και λιπάσματα, πλαφόν στην κιλοβατώρα και να αποζημιωθούν όλοι οι αγρότες από καταστροφές της περασμένης χρονιάς από τον ΕΛΓΑ. Φυσικά θα πρέπει να αλλάξει ο αναχρονιστικός κανονισμός του ΕΛΓΑ και με κρατική χρηματοδότηση να μας αποζημιώνει, επισήμανε ο κ. Γεωργαδάκης.


[There are no radio stations in the database]