Σήμερα στις 12:30 η συνέντευξη τύπου Μητσοτάκη για οικονομία, ανάπτυξη και αγορά εργασίας

23 Ιανουαρίου 2023

Σήμερα Δευτέρα (21/01) στις 12:30, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα παραχωρήσει μία θεματική συνέντευξη Τύπου στη Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας και Ενημέρωσης, με αντικείμενο την οικονομία, την ανάπτυξη και την αγορά εργασίας.

Τι θα πει

Ο πρωθυπουργός αναμένεται στη συνέντευξη να κάνει έναν μίνι απολογισμό της τετραετίας, παρουσιάζοντας μια σειρά από μέτρα τα οποία έλαβε η κυβέρνηση του για την ανακούφιση των νοικοκυριών μετά τις αυξήσεις φωτιά που είδαν τα νοικοκυριά ως συνέπεια του πολέμου στην Ουκρανία, ο οποίος έφερε άλματα στον πληθωρισμό και στην ενέργεια.

Παράλληλα, θα αναδείξει την στήριξη της κυβέρνησης στις επιχειρήσεις που μετά την πανδημία του κορονοϊού, χτυπήθηκαν και από τις αυξημένες τιμές στην ενέργεια, με την κυβέρνηση να λαμβάνει μέτρα για την υποστήριξή τους.

Παράλληλα αναμένεται να αναφερθεί και στη μείωση φόρων και εισφορών -όπως είχε υποσχεθεί η κυβέρνηση προεκλογικά-, στις αυξήσεις στις συντάξεις -η οποία σημειώνεται για πρώτη φορά έπειτα από δώδεκα χρόνια-, αλλά και στις αυξήσεις στον κατώτατο μισθό.

Τα σενάρια για νέες παροχές

Από εκεί και πέρα, τα σενάρια δίνουν και παίρνουν σχετικά με το αν θα ανακοινώσει νέα μέτρα στήριξης, με την εφημερίδα «Τα Νέα» να αποκαλύπτουν ότι ο πρωθυπουργός θα ανακοινώσει δώρο Πάσχα 300 ευρώ προς τους χαμηλοσυνταξιούχους, ενώ άλλο σενάριο κάνει λόγο για ξεπάγωμα των τριετιών, ενώ πάντα στο τραπέζι βρίσκεται και η κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος.


[There are no radio stations in the database]