Δράσεις εθελοντικής αιμοδοσίας σε ΣΕΦ και Σεράφειο Δήμου Αθηναίων

23 Ιανουαρίου 2023

Τις επόμενες μέρες το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας θα πραγματοποιήσει δύο μεγάλες δράσεις αιμοδοσίας σε χώρους που έχουν καθιερωθεί τα τελευταία χρόνια ως σημεία αιμοδοσίας στη συνείδηση των εθελοντών αιμοδοτών, χάρις στην ασφάλεια και την εύκολη πρόσβαση που προσφέρουν.

Συγκεκριμένα:

-To Σάββατο 21.01, από τις 10.30πμ έως τις 15.30μμ, το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας και το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας (Σ.Ε.Φ.) συνδιοργανώνουν αιμοδοσία στο φουαγιέ επισήμων του Σ.Ε.Φ. (Είσοδος θύρα επισήμων, Λ. Εθνάρχου Μακαρίου 1, Νέο Φάληρο). Για τον προσδιορισμό ραντεβού, μπορείτε να επικοινωνείτε σήμερα Παρασκευή 20.01, μέχρι τις 14.30 στα τηλέφωνα 2132146716-726.

-Την Τετάρτη 25.01, από τις 12.00μμ έως τις 17.00μμ το Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων (www.serafio.gr), φιλοξενεί για άλλη μια φορά, μια δράση αιμοδοσίας του Ε.ΚΕ.Α, αποτελώντας ένα χώρο που παραδοσιακά προσελκύει πολλούς νέους ηλικιακά εθελοντές αιμοδότες. Για να κλεισετε ραντεβού, μπορείτε να επικοινωνείτε από Παρασκευή 20.01 έως Τρίτη 24.01, 9.00-14.00 στα τηλέφωνα 2132146716-726. Στο χώρο λειτουργεί δωρεάν πάρκινγκ για τη διευκόλυνση της προσέλευσης των εθελοντών αιμοδοτών.

Για τη διεξαγωγή της αιμοδοσίας θα ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας των εθελοντών αιμοδοτών και συγκεκριμένα:

  • χορήγηση του προβλεπόμενου από τον ΕΟΔΥ εξοπλισμού ατομικής προστασίας (μάσκες, γάντια, αντισηπτικό) για το προσωπικό και τους εθελοντές αιμοδότες που θα συμμετάσχουν
  • αποστείρωση στις καρέκλες αιμοδοσίας
  • τήρηση των αποστάσεων μεταξύ των καρεκλών αιμοδοσίας
  • τηλεφωνικά ραντεβού, προκειμένου να αποφευχθούν φαινόμενα συνωστισμού

Όσοι αιμοδότες έχουν εμβολιαστεί στο πλαίσιο του Εθνικού Προγράμματος Εμβολιασμών, μπορούν να αιμοδοτήσουν εφόσον αισθάνονται καλά. Στην περίπτωση που μετά τον εμβολιασμό παρουσιαστούν ήπιες αντιδράσεις μπορεί να προσφέρει αίμα 7 ημέρες μετά την πάροδο των συμπτωμάτων.

Για να δώσεις αίμα χρειάζεται:

  • Να είσαι 18-65 ετών
  • Να έχεις πάρει ένα ελαφρύ γεύμα πριν την αιμοδοσία
  • Να έχεις κοιμηθεί τουλάχιστον 5 ώρες
  • Εάν έχεις κάνει τατουάζ ή piercing να έχουν παρέλθει 4 μήνες

[There are no radio stations in the database]