«Η γνώση σώζει ζωές»: Απόλυτα επιτυχημένο το εκπαιδευτικό σεμινάριο Α΄ Βοηθειών – ΚΑΡΠΑ στον Δήμο Παιανίας

22 Ιανουαρίου 2023

Ένα εξαιρετικά χρήσιμο σεμινάριο Α’ Βοηθειών διοργάνωσε το Σάββατο 14 Ιανουαρίου το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων του Π.Ο.Υ., σε συνεργασία με τον Δήμο Παιανίας και τους διασώστες της Εθελοντικής Διασωστικής Ομάδας Κρίσεων ΕΔΟΚ.

Οι συμμετέχοντες στη δράση, εκπαιδεύτηκαν εντελώς δωρεάν στις βασικές Α΄ Βοήθειες και στην Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ), καθώς έλαβαν και τη σχετική βεβαίωση παρακολούθησης.

Η συμμετοχή των πολιτών ήταν μεγάλη, γεγονός που επιβεβαίωσε την αναγκαιότητα της συγκεκριμένης δράσης και την ανάγκη επανάληψής της και σε άλλες δημοτικές ενότητες του Δήμου Παιανίας.

Ιδιαίτερη ικανοποίηση προκάλεσε το ενδιαφέρον πολλών πολιτών για ανάλογη εκπαίδευση και η ευαισθητοποίησή τους στην εθελοντική και κοινωνική προσφορά.

Ο δήμαρχος Παιανίας, Ισίδωρος Μάδης, καλωσορίζοντας τους συμμετέχοντες δήλωσε πως «το αυξημένο ενδιαφέρον για συμμετοχή σε ένα σεμινάριο το οποίο προσφέρει τις απαραίτητες γνώσεις στους πολίτες για να σώσουν μια ανθρώπινη ζωή, δείχνει ότι η κοινωνία μας αντιστέκεται και δεν έχει χάσει την ευαισθησία της».

Ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας και Εθελοντισμού Γιάννης Σαμωνάς Ξύκης δήλωσε: «Το σεμινάριο Α’ Βοηθειών είναι ένα όπλο στα χέρια όλων μας, ειδικά των εθελοντών της Πολιτικής Προστασίας που ξεπερνούν τον εαυτό προσφέροντας ανιδιοτελώς στην κοινωνία. Μόνο ικανοποίηση προκαλεί η μεγάλη συμμετοχή των συμπολιτών μας».

Ο Πρόεδρος του ΕΔΔΥΠΠΥ και περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, δήλωσε: «Είμαστε αρκετά ικανοποιημένοι από τη μεγάλη προσέλευση των πολιτών, καθώς αποδεικνύεται περίτρανα η σημασία αυτών των εκπαιδεύσεων. Το Δίκτυο έχει πάντα ως γνώμονα την προσφορά στο κοινό και την πρόληψη της υγείας. Οι εκπαιδεύσεις Α’ Βοηθειών αποδεικνύονται σωτήριες για τη διατήρηση της ανθρώπινης ζωής και για το λόγο αυτό συνεχίζουμε ακάθεκτοι τις εκπαιδεύσεις μας σε συνεργασία με την ΕΔΟΚ και τους Δήμους- μέλη μας».


[There are no radio stations in the database]