Εύα Καϊλή: Η πρώτη δήλωσε μέσα από τις φυλακές – «Ματαιοπονούν, δεν θα παραδεχτώ κάτι που δεν έκανα»

20 Ιανουαρίου 2023

Η Εύα Καϊλή έστειλε το πρώτο μήνυμά της μέσα από τις φυλακές, η οποία – μέσω του δικηγόρου της – επανέλαβε την αθωότητά της σχετικά με την εμπλοκή της στο σκάνδαλο Qatargate.

Από τις φυλακές του Βελγίου, η Εύα Καϊλή δήλωσε πως: «Ματαιοπονούν. Και κομμάτια να με κάνουν δεν πρόκειται να παραδεχτώ κάτι που δεν έχω κάνει». Σημειώνεται πως η ευρωβουλευτής από την πρώτη στιγμή δηλώνει πως δεν εμπλέκεται στο λεγόμενο Qatargate.

Τη δήλωση αυτή μετέφερε ο δικηγόρος της, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, σύμφωνα με τα όσα αναφέρθηκαν στην πρωινή εκπομπή του Open.

Τι αποφάσισαν οι δικαστές

Υπενθυμίζεται πως οι δικαστικές αρχές του Βελγίου αποφάσισαν να συνεχιστεί η προφυλάκισή της για τουλάχιστον ένα μήνα ακόμα.

O Μιχάλης Δημητρακόπουλος σημείωσε πως δεν αποκλείεται η τρίτη κατά σειρά ακρόαση από το βελγικό δικαστήριο να έχει θετικό αποτέλεσμα και η Εύα Καϊλή να αφεθεί ελεύθερη με περιοριστικούς όρους – «βραχιολάκι»-, όπως έχει ζητήσει.

Ο συνήγορός της σημείωσε πως ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί η κατάθεση Παντσέρι: «Ο εισαγγελέας άφησε μία χαραμάδα αισιοδοξίας στην αγόρευση του, διότι αναφερόμενος στο λόγο που πρέπει να παραμείνει στη φυλακή, είπε ότι είναι επικίνδυνο αν αφεθεί ελεύθερη να καταστραφούν στοιχεία της δικογραφίας. Επειδή δεν έχει ολοκληρωθεί η κατάθεση του Παντσέρι, μπορεί να έχει κάποια επικοινωνία με τους ανθρώπους του» εξήγησε.

Τέλος, αναφέρθηκε και στις συνθήκες κράτησής της Εύας Καϊλή κάνοντας λόγο για βασανιστήρια.


[There are no radio stations in the database]