Έφυγε από τη ζωή ο David Crosby

20 Ιανουαρίου 2023

Πέθανε στην ηλικία των 81 ετών ο David Crosby.

Σύμφωνα με την σύζυγό του, ο Crosby υπέφερε από κάποια ασθένεια για μεγάλο χρονικό διάστημα και βρισκόταν συνεχώς με την οικογένειά του.

Ποιος ήταν ο David Crosby

Ο Crosby γεννήθηκε το 1941 και ήταν γιος του βραβευμένου με όσκαρ κινηματογραφιστή Floyd Crosby.

Έγινε μέλος του περίφημου folk/psych rock σχήματος The Byrds το 1964, κυκλοφορώντας μαζί τους μια σειρά από ιστορικά για την εποχή άλμπουμ.

Απολύθηκε τον Οκτώβριο του 1967 ως αποτέλεσμα έντονων διενέξεων και στη συνέχεια ξεκίνησε να συνεργάζεται με τους Stephen Stills και Graham Nash.

Μετά το ομότιτλο ντεμπούτο των Crosby, Stills & Nash και την κομβικής σημασίας εμφάνιση στο Woodstock, στο σχήμα προστέθηκε ο Neil Young.

Ακολούθησε το επίσης θρυλικό “Déjà Vu” και το ζωντανά ηχογραφημένο “4 Way Street” από τους Crosby, Stills, Nash & Young, που κυκλοφόρησε μετά την πρώτη διάλυση του 1970.

Σύντομα οι Crosby, Stills & Nash επανασυνδέθηκαν και παρέμειναν ενεργοί μέχρι το 2015, με τον Neil Young να προστίθεται κατά καιρούς στο σχήμα.

Ο Crosby κυκλοφόρησε επίσης μια σειρά από προσωπικά άλμπουμ και διαχρονικά απασχόλησε την επικαιρότητα λόγω της έντονης προσωπικότητάς του.


[There are no radio stations in the database]