Ουκρανία: Ξεκίνησε έρευνα για τα αίτια της πολύνεκρης συντριβής ελικοπτέρου στο Μπρόβαρι

19 Ιανουαρίου 2023

Ξεκινούν σήμερα οι αρχές στην Ουκρανία, έπειτα από αίτημα του προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι, έρευνες για τη συντριβή ελικοπτέρου που έγινε χθες (18/01), η οποία είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον 14 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και ο υπουργός Εσωτερικών.

Συγκεκριμένα ο Ζελένσκι χθες το βράδυ δήλωσε ότι «η υπηρεσία ασφαλείας της Ουκρανίας ξεκίνησε έρευνα για αυτό το φρικτό περιστατικό».

«Ζήτησα από τον επικεφαλής της υπηρεσίας ασφαλείας της Ουκρανίας, σε συνεργασία με όλες τις άλλες αρμόδιες αρχές, να διερευνήσουν τις συνθήκες υπό τις οποίες συνέβη η καταστροφή», πρόσθεσε.

To χρονικό της συντριβής στην Ουκρανία

Το ελικόπτερο, ένα Super Puma EC-225 σύμφωνα με την κρατική υπηρεσία αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων (SES) στην οποία ανήκε, συνετρίβη χθες το πρωί στην πόλη Μπρόβαρι, κοντά στο Κίεβο.

Όπως επεσήμανε η ίδια πηγή, εννέα άνθρωποι επέβαιναν στο ελικόπτερο, ανάμεσά τους ο υπουργός και ο υφυπουργός Εσωτερικών. Βάσει του πιο πρόσφατου απολογισμού, 14 άνθρωποι, ανάμεσά τους και ένα παιδί, σκοτώθηκαν και 25 έχουν τραυματιστεί, εκ των οποίων 11 παιδιά.

«Ο αρχηγός της εθνικής αστυνομίας της Ουκρανίας θα τεθεί επικεφαλής του υπουργείου προς το παρόν. Επίσης ανατέθηκαν (σε άλλες υπηρεσίες) οι αρμοδιότητες του υπουργείου στο πλαίσιο της άμυνας και όσες αφορούν την εγγύηση της ασφάλειας του κράτους», πρόσθεσε ο Ζελένσκι.


[There are no radio stations in the database]