Ελλάδα: Πώς το Google Translate έσωσε 28χρονη που την ξυλοκοπούσε ο σύντροφός της

19 Ιανουαρίου 2023

Η 28χρονη βρίσκεται στην Ελλάδα χωρίς τα απαραίτητα έγγραφα, ωστόσο ως θύμα ενδοοικογενειακής βίας προστατεύεται από το νόμο και δε θα κινηθούν διαδικασίες απέλασης.

Προβληματισμός που ολοένα και εντείνεται για τα αλλεπάλληλα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας που καταγράφονται και στην Κρήτη. Μία 28χρονη από την Αλβανία που ζει στο Ηράκλειο, όπου την έφερε ο 44χρονος σύντροφός της, κατήγγειλε ότι ο άνδρας, επίσης από την Αλβανία, τη χτύπησε στα χέρια, το κεφάλι και τα πόδια.

Μάλιστα αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που συνέβαινε, με την 28χρονη να έχει υποβάλει στο παρελθόν και μήνυση. Ωστόσο, καθώς η κοπέλα δεν είχε που να πάει, επέστρεψε στον 44χρονο.

Ο ξυλοδαρμός ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Η 28χρονη προφασίστηκε ότι θα πάει σε κοντινή καφετέρια για να πάρει μία σοκολάτα, κι εκεί μέσω του google translate, καθώς δε γνωρίζει ελληνικά, εξήγησε τι της συνέβαινε και ζήτησε βοήθεια.

Μάλιστα ο 44χρονος την αναζητούσε μία ολόκληρη μέρα, ενώ κάλεσε και στο αστυνομικό τμήμα, φοβούμενος ότι ίσως την είχαν συλλάβει καθώς βρίσκεται παράνομα στη χώρα.

Ο άνδρας συνελήφθη από αστυνομικούς του Α.Τ. Μαλεβιζίου και για την ενδοοικογενειακή βία αλλά και γιατί όπως διαπιστώθηκε είχε αποφυλακιστεί πρόσφατα από τις φυλακές Ναυπλίου, παραβιάζοντας μάλιστα τους όρους αποφυλάκισης, καθώς αντί να διαμένει στη διεύθυνση που είχε δηλώσει στην Αθήνα, εκείνος μετακινήθηκε στο Ηράκλειο.

Την προανάκριση διενεργεί το Α’ Αστυνομικό Τμήμα Ηρακλείου.


[There are no radio stations in the database]