Ουκρανία: Τραγωδία με συντριβή ελικοπτέρου κοντά σε νηπιαγωγείο – Νεκρός ο υπουργός Εσωτερικών

18 Ιανουαρίου 2023

Έχασαν τη ζωή τους σήμερα τουλάχιστον 16 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων ο υπουργός Εσωτερικών στης Ουκρανίας, Denys Monastyrsky, ενώ 22 διακομίσθηκαν στο νοσοκομείο έπειτα από την συντριβή ελικοπτέρου το πρωί κοντά στο Κίεβο, στην πόλη Μπρόβαρι, σύμφωνα με την αστυνομία.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, στο ελικόπτερο επέβαιναν 9 άνθρωποι του υπουργείου εσωτερικών. Ανάμεσα στους νεκρούς ο υπουργός Εσωτερικών Denys Monastyrsky, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Yevhen Yenin και ο υφυπουργός του Υπουργείου Εσωτερικών Yuriy Lubkovych.

“Έχουμε πληροφορίες για 16 νεκρούς, μεταξύ των οποίων 2 παιδιά”, αναφέρει η αστυνομία σε ανακοίνωσή της.

Ο υπουργός Εσωτερικών, ο υφυπουργός του και άλλος ένας υψηλόβαθμος αξιωματούχος που επέβαιναν στο ελικόπτερο σκοτώθηκαν επίσης, διευκρινίζεται στην ανακοίνωση της αστυνομίας.

Νωρίτερα ο περιφερειάρχης του Κιέβου Ολέξι Κουλέμπα είχε δηλώσει ότι ελικόπτερο συνετρίβη κοντά σε νηπιαγωγείο και κτίριο με κατοικίες.

Σύμφωνα με αξιωματούχους, εκτός των δύο παιδιών που έχασαν τη ζωή τους, δέκα παιδιά έχουν διακομιστεί στο νοσοκομείο.

Ασθενοφόρα, αστυνομικοί και πυροσβέστες έσπευσαν στο σημείο του δυστυχήματος, σύμφωνα με τον Κουλέμπα.

Εκπρόσωπος της ουκρανικής αστυνομίας της περιφέρειας της ουκρανικής πρωτεύουσας, τον οποίο επικαλέστηκε το δημόσιο δίκτυο Suspilné, δήλωσε επίσης ότι “πυρκαγιά ξέσπασε” την ώρα του δυστυχήματος.


[There are no radio stations in the database]