ΠΟΕ-ΟΤΑ: Σήμερα η 24ωρη απεργία των εργαζομένων στους δήμους

17 Ιανουαρίου 2023

Σήμερα θα πραγματοποιηθεί η 24ωρη απεργία που έχουν προκηρύξει οι εργαζόμενοι στους δήμους όλης της χώρας. Η απεργία της ΠΟΕ-ΟΤΑ (Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης) θα πραγματοποιηθεί ύστερα από τον θάνατο εργαζόμενης στην καθαριότητα του Δήμου Ξυλοκάστρου.

Η Ομοσπονδία έχει ανακοινώσει και την πραγματοποίηση συγκέντρωσης διαμαρτυρίας στο κέντρο της Αθήνας έξω από το υπουργείο Εργασίας στις 10 το πρωί της Τρίτης, ενώ θα ακολουθήσει και πορεία προς το υπουργείο Εσωτερικών (επί της Βασιλίσσης Σοφίας). Εκεί οι εργαζόμενοι αναμένεται να ζητήσουν να συναντηθούν με τον υπουργό Μάκη Βορίδη.

Οι καταγγελίες που δημοσιοποιήθηκαν αναφέρουν ότι η άτυχη 45χρονη δημοτική υπάλληλος ήταν ανασφάλιστη και πέθανε όταν αυτοκίνητο έπεσε με μεγάλη ταχύτητα στο πίσω μέρος του απορριμματοφόρου, στο οποίο και επέβαινε εν ώρα υπηρεσίας.

Η ΠΟΕ-ΟΤΑ προχωρά στην απεργιακή κινητοποίηση διεκδικώντας την αυστηρή εφαρμογή της νομοθεσίας για την ασφάλεια και την υγεία στην εργασία. Επιρρίπτοντας ευθύνες στην κυβέρνηση, η ΠΟΕ-ΟΤΑ αναφέρει: «στοχευμένα έχει διαλύσει κάθε ελεγκτικό μηχανισμό δημιουργώντας εν γνώση τις συνθήκες εργασιακής ζούγκλας στην Τοπική Αυτοδιοίκηση». Την Τετάρτη έχει προγραμματιστεί συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας προκειμένου να καθοριστεί η περαιτέρω στάση του κλάδου.

Πηγή: ΑΜΠΕ


[There are no radio stations in the database]