Κηδεία Κωνσταντίνου: Αποχωρούν από την Ελλάδα τα μέλη των βασιλικών οικογενειών

17 Ιανουαρίου 2023

Αποχωρούν από την Ελλάδα και οι τελευταίες προσωπικότητες που είχαν φτάσει στη χώρα, ώστε να παραβρεθούν στην κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου.

Ήδη από το βράδυ της Δευτέρας αποχώρησαν σταδιακά πολλοί από τους προσκεκλημένους, έπειτα από το δείπνο που οργάνωσε η οικογένεια.

Ποιοι αναχώρησαν μετά το δείπνο

Ανάμεσα σε εκείνους που αποχώρησαν μετά την τελετή και το δείπνο ήταν ο Βασιλιάς της Ισπανίας, Φελίπε, με τη σύζυγο του, Λετίθια, ο επίτιμος βασιλιάς της Ισπανίας, Χουάν Κάρλος, η βασιλική πριγκίπισσα Άννα της Βρετανίας, ο βασιλιάς της Ολλανδίας, Γουλιέλμος – Αλέξανδρος, με τη βασίλισσα Μάξιμα, και ο πρίγκιπας Αλβέρτος του Μονακό.

Ποιοι αναχωρούν σήμερα

Σήμερα θα αναχωρήσουν η βασίλισσα Μαργαρίτα της Δανίας και ο διάδοχος του θρόνου Φρειδερίκος, ο βασιλιάς της Σουηδίας, Κάρολος Γουσταύος ΙΣΤ΄, ο Μέγας Δούκας του Λουξεμβούργου Ερρίκος και ο διάδοχος της Νορβηγίας, πρίγκιπας Χάακον. Σημειώνεται, πως μέχρι και το μεσημέρι της Τρίτης, παραμένουν σε ισχύ τα έκτακτα μέτρα ασφαλείας από την ΕΛ.ΑΣ όταν και αναμένεται να ολοκληρωθούν οι αναχωρήσεις των εκπροσώπων των βασιλικών οικογενειών.

Tο κέντρο της Αθήνας θα φρουρείται από 1.000 αστυνομικούς, ενώ κατά τις αναχωρήσεις με προορισμό το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» θα γίνουν και έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, όπου κριθεί απαραίτητο. «Δρακόντεια» είναι τα μέτρα ασφαλείας τόσο έξω από το ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρεταννία», όσο και εντός του χώρου, όπου τοποθετήθηκαν μηχανήματα X-RAY για να ελέγχονται όσοι μπαίνουν.


[There are no radio stations in the database]