Κάθειρξη 6,5 ετών σε 68χρονο που προσπάθησε να σκοτώσει με κουζινομάχαιρο γείτονά του

13 Ιανουαρίου 2023

Οδηγείται στη φυλακή ο 68χρονος, ο οποίος τον Μάιο του 2015 αποπειράθηκε να σκοτώσει τον 43χρονο γείτονά του με κουζινομάχαιρο, σε περιοχή της Κασσάνδρας, στη Χαλκιδική.

Σε ποινή κάθειρξης 6,5 ετών τον καταδίκασε το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Θεσσαλονίκης, καθώς τον έκρινε ένοχο για απόπειρα ανθρωποκτονίας, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.

Όπως προέκυψε από την ακροαματική διαδικασία, ο δράστης και το θύμα – και οι δύο έχουν καταγωγή από την Αλβανία – μάλωναν συχνά για ασήμαντους λόγους.

Όπως περιγράφεται στη δικογραφία, ανάμεσα σε άλλα, ήταν και ένα περιστατικό που προηγήθηκε τρεις μήνες νωρίτερα, όταν ο 43χρονος ξερίζωσε τα λουλούδια λουλούδια από την κοινή τους αυλή.

Έπειτα από ένα ακόμη καβγά, ο 68χρονος κυνήγησε και μαχαίρωσε στην παλάμη και στο μπράτσο τον παθόντα, σύμφωνα με το κατηγορητήριο.

«Αυτό είναι το δώρο σου», φέρεται να είπε ο δράστης στον 43χρονο, καθώς τον μαχαίρωνε, όπως κατέθεσε το θύμα στο δικαστήριο.

Ο κατηγορούμενος ζήτησε συγγνώμη, τονίζοντας ότι δεν είχε ανθρωποκτόνο δόλο και πως βρισκόταν σε άμυνα. Πρωτόδικα είχε καταδικαστεί σε συνολική κάθειρξη 12 ετών, αλλά είχε αφεθεί ελεύθερος με όρους ενόψει του Εφετείου.


[There are no radio stations in the database]