Ξεκινούν την Δευτέρα τα έργα ασφαλτόστρωσης στο Κολωνάκι – Ποιοι δρόμοι θα κλείσουν

12 Ιανουαρίου 2023

Ο Δήμος Αθηναίων ανακοίνωσε ότι μέσα στο πλαίσιο αναβάθμισης του οδικού δικτύου της πόλης, τόσο στο κέντρο όσο και στις γειτονιές, την Δευτέρα (16/01) θα ξεκινήσουν οι εργασίες ασφαλτόστρωσης στην 1η Δημοτική Κοινότητα στο Κολωνάκι.

Οι εργασίες χωρίζονται σε δύο φάσεις: Η πρώτη φάση περιλαμβάνει τους δρόμους γύρω από την οδό Σκουφά, ενώ η δεύτερη τους δρόμους γύρω από την οδό Πατριάρχου Ιωακείμ.

Λόγω της ιδιαιτερότητας της περιοχής αλλά και των χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν το βράδυ, οι εργασίες θα εκτελούνται καθ’ όλη την διάρκεια του 24ωρου.

Για την έγκαιρη απομάκρυνση των οχημάτων από τα σημεία των εργασιών έχει προβλεφθεί η ενημέρωση των κατοίκων με σημείωμα τουλάχιστον δύο ημέρες νωρίτερα, στο οποίο θα αναφέρεται η ημερομηνία εκτέλεσης του έργου. Παρακαλούνται οι κάτοικοι να λαμβάνουν υπόψη τους τις ενημερώσεις, ώστε να διευκολύνονται οι εργασίες ασφαλτόστρωσης και να ελαχιστοποιείται η όχληση.

Σημειώνεται ότι το φρεζάρισμα (σκάψιμο) της οδού θα γίνεται κατά τις απογευματινές και βραδινές ώρες, αφού έχουν απομακρυνθεί όλα τα οχήματα, ενώ το επόμενο πρωί θα γίνονται οι εργασίες της ασφαλτόστρωσης.

Σε ποιους δρόμους θα γίνουν τα έργα

Οι δρόμοι στους οποίους, κατά την πρώτη φάση, θα πραγματοποιηθούν τα έργα εκατέρωθεν της οδού Σκουφά, είναι κατά σειρά οι εξής: Ηρακλείτου, Πινδάρου, Βουκουρεστίου, Αλ. Σούτσου, Λυκαβηττού, Ομήρου, Σίνα, Μασσαλίας, Σκουφά και Αναγνωστοπούλου. Αντίστοιχα, κατά τη δεύτερη φάση των εργασιών, οι δρόμοι που θα ασφαλτοστρωθούν εκατέρωθεν της οδού Πατριάρχου Ιωακείμ είναι κατά σειρά, οι ακόλουθοι: Υψηλάντου (Ηροδότου έως Μαρασλή), Καρνεάδου, Αλωπεκής, Χάρητος, Σπευσίππου, Ηροδότου, Καραολή Δημητρίου, Λουκιανού, Πλουτάρχου, Π. Ιωακείμ, Ευζώνων, Βλαδίμηρου Μπένση, Ιασίου, Ραβινέ, Υψηλάντου (από Μαρασλή έως Μονής Πετράκη), Ι. Γενναδίου, Αναπήρων Πολέμου και Σουηδίας.

Σε ορισμένες από τις οδούς που περιλαμβάνονται στη δεύτερη φάση του έργου θα εκτελούνται, πριν από κάθε ασφαλτόστρωση, εργασίες κατασκευής ρείθρων και πεζοδρομίων.


[There are no radio stations in the database]