Μετρό: Θα «πιάνουμε» 5G στο κινητό – Η ΣΤΑΣΥ βάζει κεραίες σε σταθμούς και σήραγγες

12 Ιανουαρίου 2023

Ένα από τα μεγαλύτερα ζητήματα των πολιτών που χρησιμοποιούν μετρό είναι το ότι το κινητό τους δεν «πιάνει» σήμα μέσα στα βαγόνια και στις σήραγγες που κινούνται τα τραίνα.

Για αυτό τον λόγο η ΣΤΑΣΥ ξεκινάει το έργο τοποθέτησης εξοπλισμού ώστε να παρέχεται σήμα στις γραμμές και στα τούνελ έως και 5G.

Όπως αναφέρει η ΣΤΑΣΥ ΑΕ, το έργο ξεκινά πιλοτικά σε πρώτη φάση έως τον Μάρτιο του 2023 ώστε να βρεθεί η καλύτερη τεχνική λύση, η οποία θα εφαρμοστεί και στο σύνολο του δικτύου του Μετρό, για να μπορούν οι πολίτες να έχουν σήμα στα κινητά τους τηλέφωνα, έως και 5G.

Πού θα μπουν οι πρώτες κεραίες 5G στο Μετρό

Πιο συγκεκριμένα, κατά την πιλοτική φάση του έργου, προβλέπεται η εγκατάσταση διαφορετικών συστημάτων κεραιών στον σταθμό του Αλίμου και στις δύο σήραγγες Αγ. Δημήτριος-Ηλιούπολη και Ηλιούπολη-Άλιμος.

Τα συστήματα αυτά θα λειτουργήσουν παράλληλα και ταυτόχρονα, καθιστώντας δυνατή την πραγματοποίηση μετρήσεων και τη συγκέντρωση δεδομένων, από τα συμπεράσματα των οποίων θα προκύψει η οριστική τεχνική λύση.

Στην επόμενη φάση του έργου, η τεχνική λύση που θα έχει προκριθεί από το πιλοτικό στάδιο, θα εφαρμοστεί -μέσα σε περίπου ένα τρίμηνο- στους 5 σταθμούς και στις 4 σήραγγες του τμήματος του δικτύου Αγ. Δημήτριος-Ελληνικό, ενώ σταδιακά θα προχωρήσει και η κάλυψη του συνόλου των σταθμών και των σηράγγων του δικτύου του μετρό με σήμα κινητής τηλεφωνίας.

«Η ΣΤΑΣΥ αφουγκράζεται τις ανάγκες του επιβατικού κοινού»

Με αφορμή την έναρξη του έργου, ο διευθύνων σύμβουλος της ΣΤΑΣΥ Αθανάσιος Κοτταράς, σημείωσε: «Η συνεχής και απρόσκοπτη πρόσβαση σε υπηρεσίες επικοινωνίας αποτελεί αδήριτη ανάγκη στις σύγχρονες κοινωνίες.

Αφουγκραζόμενη τις ανάγκες του επιβατικού κοινού, η ΣΤΑΣΥ ξεκινά τις εργασίες για την κάλυψη του δικτύου του Μετρό με σήμα κινητής τηλεφωνίας, ώστε οι επιβάτες να μπορούν σύντομα να επικοινωνούν αδιάκοπα κατά τη διάρκεια των μετακινήσεών τους.

Πρόκειται για ένα έργο που αποδεικνύει τη δέσμευση, τόσο της ΣΤΑΣΥ, όσο και του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, για δημιουργία προστιθέμενης αξίας για την κοινωνία μέσω της αναβάθμισης των υποδομών και των υπηρεσιών προς τους επιβάτες, αλλά και ένα έργο που θα ενισχύσει τα έσοδα της εταιρείας».

Το έργο υλοποιείται στο πλαίσιο συμφωνίας που σύνηψε η ΣΤΑΣΥ με τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας Cosmote και Vantage Towers

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ


[There are no radio stations in the database]