Η Ρωσία «ενδιαφέρεται για μελλοντικές συνομιλίες» με την Ουκρανία για τα ανθρώπινα δικαιώματα

12 Ιανουαρίου 2023

Δήλωσε σήμερα η Ρωσίδα επίτροπος Ανθρώπινων Δικαιωμάτων, Τατιάνα Μοσκάλκοβα, ότι η Μόσχα και το Κίεβο ενδιαφέρονται για μελλοντικές επαφές μεταξύ των επιτρόπων τους για τα δικαιώματα, σύμφωνα με όσα μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων TASS.

Η κύρια Μοσκάλκοβα έπειτα από την συνάντηση που είχε αυτή την εβδομάδα στην Τουρκία με τον Ουκρανό ομόλογό της, είπε ότι πιστεύει ότι η Ουκρανία έχει υιοθετήσει μία ρεαλιστική προσέγγιση για τις συνεχιζόμενες συζητήσεις μεταξύ των δύο πλευρών.

Σε εκείνη τη συνάντηση, οι δύο αξιωματούχοι συμφώνησαν στην πιο πρόσφατη ανταλλαγή κρατουμένων μεταξύ των δύο πλευρών, με κάθε χώρα να απελευθερώνει ακόμα 40 αιχμάλωτους μαχητές.

«Έχουν υιοθετήσει μια ρεαλιστική προσέγγιση και είναι έτοιμοι για διάλογο», δήλωσε σήμερα η Μοσκάλκοβα, μιλώντας για τους Ουκρανούς ομολόγους της.

«Έχουμε ήδη απτά αποτελέσματα για την αναζήτηση αγνοουμένων και την επιστροφή παιδιών στις οικογένειές τους. Ελπίζω ότι ο διάλογος συνεχίζεται. Το πιο σημαντικό είναι να μην πολιτικοποιηθεί αλλά να βασίζεται αποκλειστικά στις αρχές ανθρωπισμού και ανθρωπίνων δικαιωμάτων», δήλωσε η ίδια σύμφωνα με το TASS.


[There are no radio stations in the database]