ΕΟΦ: Σοβαρός κίνδυνος υγείας από «σκευάσματα για άνδρες» που πωλούνται μέσω ιστοσελίδων

12 Ιανουαρίου 2023

Ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ) με επίσημη ανακοίνωσή του, εφιστά την προσοχή των καταναλωτών σε κάποια προϊόντα που διακινούνται μέσω διαδικτύου.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει ο ΕΟΦ, «σε διάφορες ιστοσελίδες προωθούνται σκευάσματα για τους άνδρες (…) χωρίς άδεια και η χρήση τους θέτει σε σοβαρό κίνδυνο την υγεία του καταναλωτή«.

Πρόκειται για τα προϊόντα Εpimedyumlu Bitkisel Karisimli Macun ή Epimedium Macun με την μορφή μαρμελάδας ή πάστας και προωθούνται ως φυσικά προϊόντα, χωρίς παρενέργειες.

Η ανακοίνωση του ΕΟΦ για τα Εpimedyumlu Bitkisel Karisimli Macun ή Epimedium Macun αναφέρει: «Ο ΕΟΦ εφιστά την προσοχή του κοινού, καθώς σε διάφορες ιστοσελίδες προωθούνται σκευάσματα για τους άνδρες, τα οποία παρά τις Αποφάσεις απαγόρευσης διάθεσης και διακίνησης του ΕΟΦ εξακολουθούν να διατίθενται. Πρόκειται για τα προϊόντα Εpimedyumlu Bitkisel Karisimli Macun ή Epimedium Macun με τη μορφή μαρμελάδας ή πάστας και προωθούνται ως φυσικα προϊόντα, χωρίς παρενέργειες.

Η αλήθεια είναι ότι από εργαστηριακούς ελέγχους τόσο στον ΕΟΦ όσο και άλλων αρχών, τα προϊόντα αυτά βρέθηκαν να περιέχουν φαρμακευτικές δραστικές ουσίες που δεν αναφέρονται στην επισήμανση.

Ως εκ τούτου πρόκειται για φάρμακα χωρίς άδεια και η χρήση τους θέτει σε σοβαρό κίνδυνο την υγεία του καταναλωτή», καταλήγει η ανακοίνωση.


[There are no radio stations in the database]