Δολοφονία στο Μαρούσι: «Προηγήθηκε πάλη – Δεν ήταν σε ήρεμη ψυχική κατάσταση η 17χρονη», λέει ο δικηγόρος της

15 Δεκεμβρίου 2022

Για έναν έντονο καβγά και μια πάλη που προηγήθηκε του άγριου φονικού στο Μαρούσι το απόγευμα της Κυριακής με θύτη την 17χρονη και θύμα την 22χρονη φίλη της, κάνει λόγο ο δικηγόρος της δράστιδος, κ. Ανδρέας Θεοδωρόπουλος, με δηλώσεις του μετά τη νέα προθεσμία που ζήτησε και πήρε από την ανακρίτρια.

«Δεν έχει αντιληφθεί ακόμα τι έχει συμβεί. Τελεί υπό το σοκ της ανθρωποκτονίας που έχει τελέσει, καθώς και της πάλης, του διαξιφισμού, ο οποίος προηγήθηκε μεταξύ τους. Φέρει τραύματα και στα δικά της χέρια από το μαχαίρι, το όργανο με το οποίο τελέστηκε αυτή η ανθρωποκτονία. Και θα αναδείξουμε στην κ. ανακρίτρια πως δεν ήταν σε ήρεμη ψυχική κατάσταση η δράστιδα για όσα είχαν προηγηθεί με την 22χρονη», είπε ο κ. Θεοδωρόπουλος, επισημαίνοντας, ωστόσο, πως δεν ρίχνει ευθύνες στο θύμα.

«Θα αναδείξουμε όλες τις πτυχές και τις δυστυχείς συγκυρίες στη σχέση της 22χρονης με την 17χρονη, που οδήγησαν στον μεταξύ τους διαξιφισμό στο σπίτι της 17χρονης, ο οποίος έφερε αυτό το τραγικό συμβάν. Ρόλο σε αυτό το συμβάν έπαιξε και η 22χρονη. Χωρίς να θέλουμε να προσβάλλουμε κανέναν, σεβόμενοι την οικογένεια, θα πούμε την απόλυτη αλήθεια» πρόσθεσε ο δικηγόρος.

Παράλληλα, επανέλαβε πως η 17χρονη πάσχει από ενα σπάνιο σύνδρομο, που επηρέασε την ψυχική της κατάσταση κατά την τέλεση του εγκλήματος.

«Η απολογία η οποία θα πραγματοποιηθεί αύριο ενώπιον της 2ης τακτικής ανακρίτριας Ανηλίκων θα αναδείξει όλες τις πτυχές αυτού του ειδεχθέστατου εγκλήματος το οποίο δεν έχει προηγούμενο στην ελληνική ποινική ιστορία, ιδίως ανήλικων» κατέληξε ο κ. Θεοδωρόπουλος.


[There are no radio stations in the database]