ΔΟΕ: Θλίψη για τον θάνατο του μαθητή στις Σέρρες – Οργή για τον τρόπο συντήρησης των σχολείων

6 Δεκεμβρίου 2022

Την οδύνη και τα θερμά συλλυπητήρια των εκπαιδευτικών της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης προς την οικογένεια του μαθητή της ΣΤ΄ τάξης του 9ου Δημοτικού Σχολείου στις Σέρρες, που έχασε τη ζωή του με τόσο τραγικό τρόπο, εκφράζει η ΔΟΕ σε ανακοίνωσή της.

«Πρόκειται για μια απώλεια που γεμίζει θλίψη μα και οργή τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς που παλεύουμε καθημερινά για να κρατήσουμε ζωντανή τη δημόσια εκπαίδευση», επισημαίνεται στην ανακοίνωση της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδος.

Προσθέτει, ότι ο θάνατος του μικρού μαθητή και ο τραυματισμός των δύο συμμαθητών του «δεν είναι απλά ένα ατύχημα», αλλά «αποτέλεσμα του τρόπου με τον οποίο τα σχολεία «συντηρούνται» και της ανευθυνότητας με την οποία λειτουργούν όλοι οι «υπεύθυνοι» από την πολιτική ηγεσία του Υ.ΠΑΙ.Θ. μέχρι και τις δημοτικές αρχές».

Η ανακοίνωση της ΔΟΕ επίσης, αναφέρεται σε «όλους αυτούς που τώρα σπεύδουν να αποτινάξουν από πάνω τους, αντί να αναλάβουν, τις ευθύνες για ολέθριες παραλείψεις και λάθη που ως Ομοσπονδία συνεχώς επισημαίνουμε».


[There are no radio stations in the database]