ΣΥΡΙΖΑ για Ταμείο Ανάκαμψης: «Ο Μητσοτάκης αγχώνεται μην τυχόν αλλάξουν οι συμφωνίες που έχει κάνει»

25 Νοεμβρίου 2022

Ο ΣΥΡΙΖΑ απαντά στις αιχμές που άφησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για «κουβέντες του αέρα περί επαναδιαπραγμάτευσης του Ταμείου Ανάκαμψης».

Σημειώνεται ότι κατά τη συνάντηση που είχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Μαργαρίτη Σχοινά σχολίασε εμμέσως και με αιχμηρό τρόπο την αναφορά Τσίπρα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα επαναδιαπραγματευτεί και θα ανακατευθύνει τους πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης ώστε να στηριχθεί η αγροτική παραγωγή.

«Ο κ. Μητσοτάκης, αφού απέρριψε τη διακομματική Επιτροπή για τον πλήρη έλεγχο και διαφάνεια στα δισεκατομμύρια του Ταμείου Ανάκαμψης, τώρα ζητάει και από τον Αντιπρόεδρο της Κομισιόν κ. Σχοινά, να μην τεθεί θέμα ανακατεύθυνσης των πόρων του», τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ σε ανακοίνωσή του.

Παράλληλα, ερμηνεύοντας τη δήλωση του πρωθυπουργού, ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει ακόμη ότι:

«Το πρώτο συμπέρασμα είναι ότι δεν του καίγεται καρφί για να συμπεριληφθούν από την ανακατεύθυνση οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις που απέκλεισε από τα κονδύλια του Ταμείου Ανάκαμψης.

»Το δεύτερο συμπέρασμα, είναι ότι, για λόγους που οφείλει να εξηγήσει ο κ. Μητσοτάκης, αγχώνεται μην τυχόν αλλάξουν οι συμφωνίες που ο ίδιος έχει κάνει με μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους.

»Το τρίτο συμπέρασμα ωστόσο, είναι ότι μάλλον έχει καταλάβει και ο ίδιος ότι δεν θα ξαναείναι Πρωθυπουργός και ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ με μία προοδευτική κυβέρνηση θα ανακατευθύνει πόρους από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας προς όφελος της πραγματικής οικονομίας».​


[There are no radio stations in the database]