Λαγουβάρδος: «Καλοκαίρι τέλος από Τετάρτη -Έρχονται βροχές και πτώση της θερμοκρασίας»

21 Νοεμβρίου 2022

Έρχονται σημαντικές αλλαγές έρχονται στον καιρό, με εκδήλωση ισχυρών βροχών και πτώση της θερμοκρασίας, σύμφωνα με όσα αποκάλυψε ο Διευθυντής Ερευνών Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Âñï÷Þ óôçí ÁèÞíá ôçí ÄåõôÝñá 7 Äåêåìâñßïõ 2020. (EUROKINISSI/ÃÉÁÍÍÇÓ ÐÁÍÁÃÏÐÏÕËÏÓ)

Ειδικότερα, μιλώντας στο iefimerida, ο κύριος Κώστας Λαγουβάρδος αναφέρει ότι οι αλλαγές του καιρού θα σημειωθούν την Τετάρτη (23/11) και οι πολίτες θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί διότι τα φαινόμενα θα είναι έντονα κατά τόπους.

Έντονες βροχές από Τετάρτη

Έντονες βροχές από Τετάρτη και επιστροφή της θερμοκρασίας σε φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα
«Από τα μέσα της εβδομάδας αλλάζει το σκηνικό. Έρχονται σημαντικές αλλαγές με την εκδήλωση αρκετών βροχών. Όσο περνούν οι ώρες θα έχουμε καλύτερη εικόνα αλλά τα μέχρι στιγμής στοιχεία δείχνουν ότι πάμε σε φυσιολογικές για την εποχή συνθήκες», εξηγεί.

Ήδη, από σήμερα θα πρέπει να αναμένεται μικρή πτώση της θερμοκρασίας, σε σχέση το Σαββατοκύριακο, όπου στην Κρήτη σημειώθηκαν 28 βαθμοί Κελσίου, ενώ από αύριο βράδυ και από τα βορειοδυτικά θα ξεκινήσει το χειμωνιάτικο σκηνικό. «Αυτό που θέλει προσοχή είναι η Τετάρτη που θα έχουμε ισχυρούς νοτιάδες και έντονες βροχές σε πολλές περιοχές. Σε διάφορα σημεία θα έχουμε ισχυρά φαινόμενα», προειδοποιεί ο κ. Λαγουβάρδος.

Σε ότι αφορά στην πτώση της θερμοκρασίας τονίζει ότι αυτή θα γίνει αισθητή από την Πέμπτη (24/11) οπότε και οι άνεμοι αναμένεται να γυρίσουν σε βοριάδες. «Η θερμοκρασία θα πέσει λίγο κάτω από τα κανονικά επίπεδα γιατί τώρα βρισκόμαστε πολύ πιο απ’ ότι αναμένουμε για την εποχή. Θα έχουμε 17 -19 βαθμούς Κελσίου».

Εντυπωσιακό, αλλά όχι σπάνιο το φαινόμενο της καλοκαιρίας των τελευταίων ημερών

Αναφερόμενος στην καλοκαιρία των τελευταίων ημερών ο Διευθυντής Ερευνών Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών σχολιάζει ότι ήταν ένα φαινόμενο πραγματικά εντυπωσιακό αν λάβει κανείς υπόψη τις ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες στη βόρεια και κεντρική Ευρώπη.

«Η διαφορά μεταξύ βορρά και νότου στην Ευρώπη ήταν μεγάλη. Οι μέγιστες θερμοκρασίες στη νοτιοανατολική Ευρώπη θύμισαν καλοκαίρι. Αντιθέτως, στη βόρεια και κεντρική Ευρώπη το πρώτο κύμα ψύχους έφερε μαζί του και τα πρώτα χιόνια σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο. Ωστόσο, δεν είναι κάτι που δεν έχουμε ξαναδεί», καταλήγει.

Πηγή: iefimerida.grΛαγουβάρδος στο iefimerida.gr: Καλοκαίρι τέλος από Τετάρτη -Έρχονται βροχές και πτώση της θερμοκρασίας – iefimerida.gr


[There are no radio stations in the database]