Θεσσαλονίκη: Μέσα στην επιχείρηση που έκανε βίδες τα αυτοκίνητα για να πουλήσει τα ανταλλακτικά τους

21 Νοεμβρίου 2022

Σε εστία ρύπανσης είχε μετατραπεί επιχείρηση στην Καλαμαριά στη Θεσσαλονίκη, όπου τα τελευταία τρία χρόνια πραγματοποιούνταν συστηματικά εργασίες διάλυσης και αποσυναρμολόγησης οχημάτων, προκαλώντας υγειονομική και περιβαλλοντική υποβάθμιση στην περιοχή πέριξ του καταστήματος.

Είχαν προηγηθεί αλλεπάλληλες καταγγελίες για τη δραστηριότητα της επιχείρησης, οπότε ακολούθησε έρευνα της αρμόδιας αστυνομικής Αρχής αλλά και των υπηρεσιών της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν, η επιχείρηση -ιδιοκτησίας 57χρονης- διέθετε άδεια λιανικού εμπορίου ανταλλακτικών και εξαρτημάτων οχημάτων, ωστόσο τελούνταν οι παραπάνω ρυπογόνες εργασίες, χωρίς την απαιτούμενη άδεια και χωρίς να έχει γίνει υπαγωγή στις διατάξεις που αφορούν την συγκεκριμένη δραστηριότητα.

Κατά την επιτόπια έρευνα, όπως ανακοίνωσε η ΕΛ.ΑΣ, διαπιστώθηκε ότι από τις συγκεκριμένες εργασίες προκαλούνταν στον εξωτερικό χώρο της επιχείρησης αναθυμιάσεις και ρεύματα αποβλήτων που προέρχονταν από την απορρύπανση των οχημάτων τα οποία κατέληγαν στο φυσικό περιβάλλον έπειτα από την πλύση των μηχανικών μερών.

Επιπλέον, ορισμένα εξαρτήματα (ελαστικά, ζάντες και μηχανικά μέρη) τοποθετούνταν εξωτερικά της επιχείρησης με αποτέλεσμα να είναι εκτεθειμένα στις καιρικές συνθήκες, ενώ στο εσωτερικό αυτής γινόταν παράνομη αποθήκευση επικίνδυνων αποβλήτων (συσσωρευτών μολύβδου).

Σχηματίστηκε δικογραφία για περιβαλλοντικές παραβάσεις σε βάρος της 57χρονης ιδιοκτήτριας και ενός 36χρονος εργαζόμενου. Η δικογραφία θα υποβληθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.


[There are no radio stations in the database]