Ένταση στην Κιβωτό του Κόσμου – Γονείς εισέβαλαν στη δομή και ζητούν τα παιδιά τους

21 Νοεμβρίου 2022

Ένταση σημειώθηκε το πρωί της Δευτέρας (21/11) στην Κιβωτό του Κόσμου στον Κολωνό, όταν κάποιοι γονείς από την Συρία, εισέβαλαν στον χώρο «ζητώντας τα παιδιά τους πίσω».

Συγκεκριμένα, οι γονείς έσπασαν την πόρτα ώστε να μπουν, ενώ στην συνέχεια εξήλθαν. Μάλιστα ένας άνδρας μιλώντας στους δημοσιογράφους ανέφερε ότι «τους έχουν πάρει τα παιδιά».

Αντιμέτωπη με κυκεώνα καταγγελιών η Κιβωτός του Κόσμου

Όλα αυτά την ώρα που η Κιβωτός του Κόσμου βρίσκεται αντιμέτωπη με έναν κυκεώνα καταγγελιών για τις συνθήκες διαβίωσης στις δομές της αλλά και για περιστατικά ασέλγειας.

Οι μαρτυρίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας έχουν πάρει μορφή χιονοστιβάδας. Μία από αυτές είναι του επιστήθιου φίλου του 19χρονου από τις καταγγελίες του οποίου άνοιξε ο ασκός του Αιόλου για την Οργάνωση.

Όπως είπε μεταξύ άλλων, μιλώντας στο OPEN και την εκπομπή “Ανοιχτή Επικοινωνία”, «Ξεκίνησε να μου εξιστορεί ότι ήταν πάρα πολύ κοντά στον (…), ήταν κοντά του σε όλα τα ταξίδια, δηλαδή σε κάθε δομή που πήγαινε ο (…) πήγαινε μαζί του. Δηλαδή, πήγαινε Βόλο τον είχε μαζί του, Καλαμάτα μαζί του. Μου εκμυστηρεύτηκε ότι τον έβαζε να ξαπλώνει μαζί του και ότι σιγά σιγά, δειλά δειλά, περνούσε το χέρι του κάτω από το παντελόνι, τον χάιδευε αισθησιακά, καταλαβαίνετε».

Η αντίδραση του 19χρονου

Όσον αφορά για την αντίδραση του 19χρονου, σε όλο αυτό που γινόταν, απάντησε: «Υπήρχε ο φόβος, ότι μπορεί να κόψουν το επίδομα της μητέρας του. Η μητέρα του έχει σοβαρά προβλήματα υγείας. Φοβόταν ότι μπορεί να την διώξουν από τη στέγη η οποία είναι της “Κιβωτού”. Υπήρχε αυτός ο φόβος και επίσης ο (…) του έπαιρνε και ακριβά δώρα. Μου είπε ότι δεν του έλειπε τίποτα. Από ακριβά ρούχα, μέχρι κινητά τελευταία μοντέλα, πάρα πολλά πράγματα, αλλά και κάποια στιγμή, έσπασε αυτό. Διότι μου είπε ότι παρόλα αυτά που μου έπαιρνε δεν άντεχα να γίνεται όλο αυτή η κατάσταση. Τον συμβούλεψα αμέσως να μιλήσει, αλλά η πρώτη του κουβέντα ήταν όχι, όχι, η μάνα μου εξαρτιέται από αυτό. Εάν κάνω το λάθος να μιλήσω η μητέρα μου ίσως πεθάνει».


[There are no radio stations in the database]