Νέα Υόρκη: Δύο νεκροί και δύο μέτρα χιόνι σε ορισμένες περιοχές – Ιστορική χιονοθύελλα

19 Νοεμβρίου 2022

H χιονοθύελλα της Παρασκευής (18/11) στη Νέα Υόρκη ήταν «κολοσσιαία», σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης της Αμερικής με τους δρόμους να γεμίζουν χιόνι έως και δύο μέτρα και τις αρχές να προτρέπουν τους πολίτες να μείνουν μακριά από τους δρόμους.

«Παρακαλούμε τους κατοίκους απλώς να υπακούσουν στην ταξιδιωτική απαγόρευση. Γίνεστε πολύ γρήγορα μέρος του προβλήματος όταν είστε έξω στους δρόμους», είπε ο σερίφης της κομητείας Έρι, Γουίλιαμ Κούλι σε συνέντευξη Τύπου το βράδυ της Παρασκευής, καθώς βαρύ χιόνι συνέχιζε να καλύπτει τη Νέα Υόρκη.

Περιοχές της δυτικής και βόρειας Νέας Υόρκης, όπως το Μπάφαλο, έχουν παραλύσει, με σημαντικά προβλήματα στο οδικό δίκτυο.

Έκλεισαν τα σχολεία, ενώ πολλές πτήσεις από και προς το Διεθνές Αεροδρόμιο Μπάφαλο Νιαγάρα ακυρώθηκαν. Μεταξύ άλλων, ο αγώνας του αμερικανικού ποδοσφαίρου (NFL) των Μπάφαλο Μπιλς εναντίον των Κλίβελαντ Μπράουνς, άλλαξε έδρα και μεταφέρθηκε στο Ντιτρόιτ.

Με το χιόνι να φτάνει το 1,5 μέτρο σε τουλάχιστον δύο τοποθεσίες και το 1,8 σε κάποιες άλλες, δύο κάτοικοι πέθαναν από καρδιά στην κομητεία Έρι, ενώ φτυάριζαν το χιόνι.

Πότε βελτιώνεται η κατάσταση

Η μετεωρολογική υπηρεσία προειδοποίησε για συσσωρεύσεις χιονιού στη βόρεια Νέα Υόρκη, στο ανατολικό άκρο της λίμνης Οντάριο και σε περιοχές του βόρειου Μίσιγκαν έως την Κυριακή. Σε μέρη της Πενσυλβάνια παρατηρήθηκαν επίσης συσσωρεύσεις χιονιού.

«Θα συνεχίσει να πέφτει ψυχρότερος αέρας σε όλη την περιοχή, με αποτέλεσμα ένα παρατεταμένο φαινόμενο χιονιού, το οποίο θα διαρκέσει αυτό το Σαββατοκύριακο», δήλωσαν οι μετεωρολόγοι της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας στο Μπάφαλο το πρωί της Παρασκευής.


[There are no radio stations in the database]