Πούτιν και Ερντογάν συζήτησαν τη δημιουργία τουρκικού «κόμβου αερίου»

18 Νοεμβρίου 2022

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν «ονειρεύεται» να φτιάξει «κόμβο αερίου» στη Θράκη και το θέμα αυτό φαίνεται ότι το συζήτησε με τον φίλο του, Βλαντιμίρ Πούτιν, σε νέα τηλεφωνική επικοινωνία, όπως έγινε γνωστό σήμερα Παρασκευή (18/11).

Μάλιστα, η επιβεβαίωση της συζήτησης για τον «κόμβο αερίου» στην Τουρκία για τον οποίο συζήτησαν ο Βλαντιμίρ Πούτιν και ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ήρθε από το Κρεμλίνο.

Ο Πούτιν πρότεινε για πρώτη φορά τη δημιουργία μιας βάσης αερίου στην Τουρκία τον Οκτώβριο

Ο Πούτιν πρότεινε για πρώτη φορά τη δημιουργία μιας βάσης αερίου στην Τουρκία τον Οκτώβριο, ως έναν τρόπο για να ανακατευθυνθούν οι προμήθειες από τους αγωγούς Nord Stream που έχουν υποστεί ζημιές και να εξαχθούν στην ευρωπαϊκή αγορά, μια ιδέα που ο Ερντογάν έχει υποστηρίξει.

Το Κρεμλίνο είπε πως οι δύο πλευρές συζήτησαν επίσης τη συμφωνηθείσα παράταση της συμφωνίας για τα σιτηρά της Μαύρης Θάλασσας, μια συμφωνία που η Τουρκία βοήθησε να επιτευχθεί προκειμένου να διασφαλιστεί η ασφαλής διέλευση των εξαγωγών σιτηρών από αποκλεισμένα ουκρανικά λιμάνια.

«Ο Βλαντίμιρ Πούτιν και ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τόνισαν τη σημασία μιας περιεκτικής και πλήρους εφαρμογής αυτής της συμφωνίας “πακέτο”», δήλωσε το Κρεμλίνο.


[There are no radio stations in the database]