Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης: Ολοκληρωμένη περιήγηση για όλη την οικογένεια, μέσα σε ένα κουτί

17 Νοεμβρίου 2022

Το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης παρουσιάζει το νέο Family kit, ένα κουτί γεμάτο εκπλήξεις, για όλη την οικογένεια.

Το Family kit του Μoυσείου Κυκλαδικής Τέχνης είναι μια ολοκληρωμένη εμπειρία περιήγησης στο Μουσείο για όλους, ειδικά σχεδιασμένη για να χωράει σε ένα κουτί! Με αυτό το κουτί, γονείς και παιδιά μπορούν μαζί να γνωρίσουν τις μόνιμες εκθέσεις του Μουσείου, μέσα από μια διαδραστική και διασκεδαστική βόλτα.

Τι κρύβεται στο Family kit του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης

Κάθε Family kit κρύβει στα συρτάρια του χάρτες-κατόψεις με σταθμούς για την κάθε έκθεση, αντίγραφα εκθεμάτων, κάρτες με πληροφορίες γι’ αυτά και ένα σημειωματάριο με προτάσεις για δραστηριότητες, που προσφέρεται σε κάθε οικογένεια για να το χρησιμοποιήσει κατά τη διάρκεια της επίσκεψης ή και στο σπίτι.

Στον πρώτο όροφο του Μουσείου, ένας αρχαίος τεχνίτης από τις Κυκλάδες, ο γιος του, ένας αρχαιολόγος, μία συντηρήτρια αρχαιοτήτων και έργων τέχνης και μία μαθήτρια της Γ’ Δημοτικού ξεπηδούν από το κουτί και μας διηγούνται με το δικό τους ξεχωριστό τρόπο τις ιστορίες τους για τις Κυκλάδες, τον Κυκλαδικό Πολιτισμό, καθώς και για επιλεγμένα εκθέματα της μόνιμης Έκθεσης της Κυκλαδικής Τέχνης.

Στο δεύτερο όροφο, στη μόνιμη έκθεση της Αρχαίας Ελληνικής Τέχνης, τα πήλινα αγγεία ζωντανεύουν και μάς μιλούν για το ταξίδι τους, την κατασκευή τους, τη διακόσμησή τους, τους μύθους που έχουν αποτυπωθεί πάνω τους και πολλά ακόμα μυστικά που θα ανακαλύψει η οικογένεια στη διαδρομή της μέσα στο Μουσείο.

Σε κάθε επίσκεψή σας, ζητείστε στην είσοδο του Μουσείου ένα family kit και ξεκλειδώστε τις ιστορίες των εκθεμάτων μαζί με τα παιδιά σας.

Πρακτικές πληροφορίες: To Family kit απευθύνεται σε γονείς με παιδιά έξι ετών και άνω. Προορίζεται για ελληνόφωνες ή αγγλόφωνες οικογένειες.

Εισιτήριο: 20 ευρώ για μία οικογένεια (έως 2 ενήλικες και έως 3 παιδιά)
Πληροφορίες: 210 7294220, Δευτέρα-Παρασκευή 10:00-13:00


[There are no radio stations in the database]