Εύβοια: Πεινασμένο μοσχάρι εμφανίστηκε σε ταβέρνα

15 Νοεμβρίου 2022

Μπροστά σε ένα απίστευτο περιστατικό βρέθηκαν θαμώνες ταβέρνας στη Βόρεια Εύβοια, όταν ένα πεινασμένο μοσχάρι εμφανίστηκε το βράδυ της Κυριακής να «κόβει βόλτες» γύρω από το μαγαζί.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν από 10 ημέρες είχε εμφανιστεί ξανά μοσχάρι σε κεντρικό δρόμο της Βόρειας Εύβοιας, στην κορυφή στον Άγιο, ενώ ενδέχεται να πρόκειται για το ίδιο ζώο.

Όπως είχε εξάλλου αναφέρει ο Θοδωρής Μπαλάσκας, το μοσχάρι που εντοπίστηκε πριν από δέκα μέρες στον κεντρικό δρόμο από Χαλκίδα προς Άγιο δεν είναι δυνατόν να λεχθεί πως είναι απαραίτητα το μοναδικό που κινείται στην περιοχή.

Παρακαλούνται οι οδηγοί να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί

Σε κάθε περίπτωση οι οδηγοί που κινούνται στην ευρύτερη περιοχή θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί καθώς δεν είναι λίγες οι φορές που μοσχάρια έχουν προκαλέσει τροχαία ατυχήματα.

Μάλιστα ο οδηγός τόνισε χαρακτηριστικά πως από θαύμα δεν έπεσε πάνω του για λίγα εκατοστά.

Με βάση τα παραπάνω θα πρέπει άμεσα να ληφθούν μέτρα από την πολιτεία καθώς το γεγονός πέραν από το κωμικό- χαριτωμένο του πράγματος είναι από μόνο του ιδιαιτέρως επικίνδυνο και χρειάζεται μεγάλη προσοχή εκ μέρων όσων οδηγούν τετράτροχα ή δίτροχα. ειδικά το βράδυ.

Αντίστοχος είναι εξάλλου ο κίνδυνος που προκύπτει από τα συνεχόμενα περιστατικά θέασης αγριογούρουνων στο νησί μας και όχι μόνο, καθώς κοπάδια εμφανίζονται σε κεντρικούς δρόμους αλλά και σε σπίτια σε ορεινές περιοχές κυρίως όταν είναι πολύ πεινασμένα.

Σε ότι αφορά τους οδηγούς και τα ατυχήματα που προκαλούνται με τα άγρια ζώα δυστυχώς δεν μπορούν να γίνουν και πολλά, καθώς το ζητούμενο είναι η ακινητοποίηση του οχήματος και όχι το πως θα αποφύγουμε το ζώο, γιατί σε διαφορετική περίπτωση θα βγούμε εκτός δρόμου.

Στους επαρχιακούς δρόμους αυτό μπορεί να λυθεί μόνο με πολύ χαμηλή ταχύτητα και μεγάλη προσοχή μη τυχόν εμφανιστεί κάποιο ζώο μπροστά μας.


[There are no radio stations in the database]