Εθνικό Αστεροσκοπείο: Το Σάββατο 19 Νοεμβρίου η προβολή της ταινίας «Αποκαλύπτοντας το αόρατο σύμπαν»

15 Νοεμβρίου 2022

Στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών (ΕΑΑ), το Σάββατο 19 Νοεμβρίου θα προβληθεί η ταινία «Αποκαλύπτοντας το αόρατο Σύμπαν», στο Κέντρο Επισκεπτών.

Η ταινία, που έχει δημιουργηθεί στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος AHEAD2020 σε σκηνοθεσία του Φάνη Ματσόπουλου, θα ξεναγήσει τους θεατές στα ενεργειακά αστρικά φαινόμενα που παράγουν ακτίνες-Χ και βαρυτικά κύματα ή αλλιώς στην καινούργια αστρονομία των λεγόμενων «πολλαπλών αγγελιοφόρων». Η ταινία έχει ήδη προβληθεί σε πάνω από 100 πλανητάρια σε ολόκληρο τον κόσμο και έχει μεταφραστεί σε πάνω από 10 γλώσσες.

Την ταινία θα προλογίσει ο διευθυντής του Ινστιτούτου Αστρονομίας (ΙΑΑΔΕΤ) του ΕΑΑ, δρ. Σ. Βασιλάκος, ενώ θα γίνει ζωντανή σύνδεση με την Πίζα στην Ιταλία, από όπου θα μιλήσει ο διευθυντής του EGO (Ευρωπαϊκού Παρατηρητηρίου Βαρυτικών Κυμάτων) καθηγητής Σταύρος Κατσανέβας.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται με ελεύθερη είσοδο και θα ξεκινήσει στις 20:00. Το πρόγραμμα είναι κατάλληλο για άτομα από 10 ετών και άνω. Υποχρεωτικές είναι οι κρατήσεις, μέχρι την συμπλήρωση των 100 διαθέσιμων θέσεων, τηλεφωνικά στο 210-3490022 (καθημερινές 10-3 μμ). Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με την επίδειξη του ιστορικού τηλεσκοπίου NEWALL.


[There are no radio stations in the database]