Δίκη Χρυσής Αυγής: Την κλήτευση της συντρόφου του Φύσσα ζήτησε και πάλι η υπεράσπιση

14 Νοεμβρίου 2022

Συνεχίστηκε και σήμερα Δευτέρα (14/11) η δίκη της Χρυσής Αυγής.

Ειδικότερα, οι συνήγοροι υπεράσπισης των κατηγορουμένων επανήλθαν με αίτημα για συγκεκριμένες ενέργειες του δικαστηρίου, ώστε να εντοπιστεί και να κληθεί να καταθέσει η γυναίκα στην αγκαλιά της οποίας ξεψύχησε ο Παύλος Φύσσας.

Νέα ένταση με Λαγό

Για μία ακόμα φορά ανέβασαν τους τόνους η παρουσία και οι διαμαρτυρίες του Γιάννη Λαγού, διότι ο κρατούμενος ευρωβουλευτής έθεσε θέμα κλήτευσης συγκεκριμένου αστυνομικού που συντόνισε, το βράδυ της δολοφονίας, την επιχείρηση των αστυνομικών.

Κατά τη διατύπωση του αιτήματος, η πρόεδρος ζήτησε από τον Λαγό να μην «κάνει αγόρευση», φράση που εκνεύρισε τον ευρωβουλευτή ο οποίος είπε: «Αισθάνομαι προσβεβλημένος από τη διαδικασία. Η δίκη είναι προμελετημένη και η απόφαση έχει παρθεί».

Πρόεδρος: Έχετε ερώτηση;

Λαγός: Εσείς έχετε απάντηση; Ζήτω η Δημοκρατία σας! Δεν θα περάσετε εύκολα όπως την πρώτη φορά. Θα το εξευτελίσω το δικαστήριο σας. Θα ακουστούν όλα.

Μετά από όσα είπε ο Λαγός οδηγήθηκε με εντολή της προέδρου και πάλι εκτός αίθουσας, με κάποιον από το κοινό να του φωνάζει ενώ κατευθυνόταν στην έξοδο «κάνε υπομονή Γιάνναρε».

Συνήγορος Λαγού: «Το δικαστήριο στερεί υπεραστικά δικαιώματα του ευρωβουλευτή»

Ο συνήγορος του κρατούμενου ευρωβουλευτή Κώστας Πλεύρης, λαμβάνοντας τον λόγο, εξέφρασε παράπονο ότι το δικαστήριο «τού στερεί υπερασπιστικά του δικαιώματα» και ότι κατά την εξέταση της μητέρας τού μουσικού τού απαγόρευσε κάποιες ερωτήσεις.

Πρόεδρος: Μου κάνετε αίτηση εξαίρεσης;

Πλεύρης: Όχι. Εκφράζω το παράπονο μου

Verdict announcement for the Golden Dawn`s mitigating circumstances during their trial, at the Court of Appeal, in Athens on Oct. 12, 2020 / Aνακοίνωση της απόφασης των ελαφρυντικών, στην δίκη της Χρυσής Αυγής, στο Εφετείο, στην Αθήνα, στις 12 Οκτωβρίου, 2020

Τι ζήτησε η υπεράσπιση – Η αντίδραση της εισαγγελέας

Η υπεράσπιση ζήτησε να εντοπιστεί μέσω ΑΑΔΕ η διεύθυνση της συντρόφου του Παύλου Φύσσα, η οποία δεν έχει καταθέσει ούτε στην πρώτη δίκη καθώς είναι αγνώστου διαμονής.

Η εισαγγελέας ζήτησε να απορριφθεί το αίτημα επικαλούμενη παραβίαση φορολογικού απορρήτου. Ωστόσο η υπεράσπιση επανήλθε ζητώντας να αποσταλεί αίτημα του δικαστηρίου στην φορολογική Αρχή προκειμένου να διαβιβάσει την διεύθυνση της γυναίκας χωρίς άλλα στοιχεία.

Παράλληλα η υπεράσπιση ζήτησε να αρθεί το απόρρητο των επικοινωνιών φίλων του Παύλου Φύσσα, ώστε, όπως αναφέρουν οι συνήγοροι, να εντοπιστούν οι κλήσεις που έγιναν το επίμαχο βράδυ. Κατά τους συνηγόρους, όσο διαρκούσε ο αγώνας, «κάτι έγινε μέσα στην καφετέρια» που ανάγκασε τον Φύσσα, τη φίλη του και έναν ακόμη που ήταν μαζί τους «να καλέσουν στο μαγαζί και άλλα άτομα ώστε να αποκτήσουν υπεροχή».

Το αίτημα διατυπώθηκε μετά τις καταθέσεις των ιδιοκτητών της καφετέριας, που είπαν ότι εκείνο το βράδυ στο μαγαζί ήταν ο Φύσσας και άλλα δύο άτομα και ότι δεν συνέβη τίποτε εντός του χώρου.

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 23 Νοεμβρίου.


[There are no radio stations in the database]