Οι αλλαγές του Lexus UX 300e

10 Νοεμβρίου 2022

Έχει έρθει πλέον η ώρα προκειμένου το μοντέλο της Lexus να βελτιωθεί ώστε να παραμείνει εμπορικά επίκαιρο και το επόμενο διάστημα.

Το UX, το προσιτότερο crossover/SUV μοντέλο τής Lexus, έχει καθιερωθεί. Επιπλέον, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώνει η εταιρεία, είναι το πιο δημοφιλές από τα υπόλοιπα της γκάμας της στην Ευρώπη, καθώς οι πωλήσεις του καλύπτουν το 25% των συνολικών.

Οι αλλαγές στο εξωτερικό του είναι μικρές, σε σχέση με πριν, και αφορούν κυρίως στην τεχνική βαφής του αμαξώματος την οποία στη Lexus ονομάζουν «sonic paint technology», η οποία το κάνει να φαίνεται πιο έντονο και πιο πολυτελές. Μάλιστα, το ανανεωμένο μοντέλο διατίθεται και με ένα νέο χρώμα το οποίο ονομάζουν «Sonic Platinum».

Στο εσωτερικό του το ανανεωμένο UX διαθέτει καλύτερης ποιότητας υλικά και συνθετικό δέρμα. Οι ραφές είναι δημιουργημένες με την παραδοσιακή ιαπωνική τεχνοτροπία η οποία ονομάζεται «Sashiko». Ωστόσο, η ουσιαστικότερη αλλαγή είναι η τοποθέτηση μεγαλύτερης οθόνης 8,0 ιντσών και 12,0 ιντσών, αντίστοιχα, αναλόγως του επιπέδου εξοπλισμού και αναβαθμισμένο σύστημα infotainment με σύστημα πλοήγησης στο «cloud» τής Lexus.

Ο κινηματικός μηχανισμός για το άνοιγμα και κλείσιμο των θυρών επιτρέπει την πιο ομαλή κίνησή τους σε σχέση με πριν. Πλέον, η κορυφαία εξοπλιστική έκδοση «F-Sport» διαθέτει στάνταρ την ηλεκτρονικά ελεγχόμενη ανάρτηση «Adaptive Variable Suspension» η οποία έχει αμορτισέρ ρυθμιζόμενης σκληρότητας και πιο σπορτίφ ρυθμίσεις συγκριτικά με τις υπόλοιπες εκδόσεις του μοντέλου.

Η πιο ουσιαστική αλλαγή αφορά στο UX 300e, δηλαδή στην αμιγώς ηλεκτρική εκδοχή του. Αυτή, διαθέτει πλέον μπαταρίες ενεργειακής χωρητικότητας 72,8 kWh (έναντι των 54,3 kW μέχρι τώρα) η οποία αυξάνει κατά περισσότερο από 40% τη μέγιστη θεωρητική αυτονομία, η οποία τώρα φτάνει τα 450 χλμ.

Η ανανέωση του UX 300e δεν διαφοροποίησε τα δεδομένα της απόδοσής του ή των επιδόσεών του. Θυμίζουμε ότι η μέγιστη ισχύς του φτάνει τους 204 ίππους, η μέγιστη ροπή του τα 300 Nm. Για την επιτάχυνση από τα 0-100 χλμ./ώρα χρειάζεται 7,5 δευτερόλεπτα, ενώ η τελική ταχύτητά του περιορίζεται στα 160 χλμ./ώρα.


[There are no radio stations in the database]