Ο Νίκος Δένδιας πήγε με κυβερνητικό αεροσκάφος στη Σμύρνη και παρέλαβε τον Απόστολο Τζιτζικώστα

7 Νοεμβρίου 2022

Ο υπουργός Εξωτερικών Ν. Δένδιας παρέλαβε με κυβερνητικό αεροσκάφος τον Απόστολο Τζιτζικώστα από την Τουρκία μετά τα όσα έγιναν στη Σμύρνη το Σάββατο και την απαγόρευση εισόδου στον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας.

Ο Απόστολος Τζιτζικώστας δημοσίευσε στον προσωπικό του λογαριασμό μια φωτογραφία μαζί με τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια, τη στιγμή που προσγειώθηκαν στο αεροδρόμιο της Ελευσίνας, στη μία τα ξημερώματα.

Εξάλλου, για «απαράδεκτη» κατάσταση έκανε λόγο ο Πρόεδρος της Επιτροπής των Περιφερειών της ΕΕ, Βάσκο Άλβες Κορντέιρο σχετικά με την απαγόρευση εισόδου του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας και Α’ Αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών, Απόστολου Τζιτζικώστα στην Τουρκία.

«Πλήρης αλληλεγγύη στον πρώτο αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών στον οποίο απαγορεύτηκε η είσοδος στην Τουρκία για να συμπροεδρεύσει στην Ευρωμεσογειακή Περιφερειακή και Τοπική Συνέλευση – ARLEM» αναφέρει με ανάρτησή του ο κ.Κορντέιρο.

Το σοβαρό διπλωματικό επεισόδιο σημειώθηκε στη Σμύρνη όταν έφτασε στο λιμάνι της πόλης ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας. Ο κ. Τζιτζικώστας ταξίδεψε με τη νέα ακτοπλοϊκή γραμμή που συνδέει τη Θεσσαλονίκη με τη Σμύρνη, ώστε να προεδρεύσει στη 13η Γενική Συνέλευση Ευρώπης – Μεσογείου (ARLEM).

Ωστόσο λίγο μετά την άφιξή του κρατήθηκε για 6 ώρες σε ένα γραφείο από τις Αρχές, οι οποίες δεν του επέτρεψαν την είσοδο στη χώρα.


[There are no radio stations in the database]