ΗΠΑ: Συνέλαβαν κορυφαίο μποξέρ για διακίνηση κοκαΐνης αξίας 1 δισ. δολαρίων

5 Νοεμβρίου 2022

Ο Γκόραν Γκόγκιτς, πρώην επαγγελματίας πυγμάχος, κατηγορείται για διακίνηση πάνω από 20 τόνων κοκαΐνης μέσω λιμανιών των ΗΠΑ, με αξία που εκτιμάται ότι ξεπερνά το ένα δισεκατομμύριο δολάρια.

Ο 43χρονος συνελήφθη επειδή φέρεται να βοήθησε στη μεταφορά πάνω από 20 τόνους κοκαΐνης μέσω λιμανιών των ΗΠΑ, μία από τις μεγαλύτερες κατασχέσεις κοκαΐνης στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ο Γκόγκιτς φέρεται να χρησιμοποίησε εμπορευματοκιβώτια για να μεταφέρει την τεράστια ποσότητα κοκαΐνης μέσω των Ηνωμένων Πολιτειών κυρίως στην Ευρώπη.

Τα ναρκωτικά, που προέρχονταν από την Κολομβία, μεταφέρθηκαν με εμπορικά φορτηγά πλοία, με τον Γκόγκιτς και τους συνεργούς του να συνεργάζονται με μέλη του πληρώματος για να μεταφέρουν τα ναρκωτικά σε μικρότερα ταχύπλοα και να τα φορτώσουν στα μεγαλύτερα πλοία σε διαφορετικά σημεία κατά τη διάρκεια της νύχτας – σε σημεία διαδρομής κοντά την ακτή και επιλεγμένα λιμάνια.

“Ο Γκόγκιτς, όπως φέρεται, είναι μεγάλος έμπορος ναρκωτικών, ο οποίος, μαζί με τους εγκληματίες συνεργάτες του, είναι υπεύθυνος για την επίβλεψη της μεταφοράς ναρκωτικών μεγάλης εμβέλειας σε πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων καθώς και για τη χονδρική διανομή κοκαΐνης σε όλη την Ευρώπη. Η σημερινή σύλληψη στέλνει ένα μήνυμα στους διακινητές ναρκωτικών σε όλο τον κόσμο ότι δεν είναι ελεύθεροι να παραβιάζουν το διεθνές θαλάσσιο εμπόριο ατιμώρητα», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο Ειδικός Πράκτορας των Ερευνών Εσωτερικής Ασφάλειας Arvelo. «Η HSI, μαζί με τους εταίρους μας, θα συνεχίσει να αξιοποιεί τις μοναδικές μας ανακριτικές αρχές για να καταδιώκουν τους εμπόρους ναρκωτικών που επιδιώκουν να εκμεταλλευτούν νόμιμες βιομηχανίες».

Η πλειοψηφία των ναρκωτικών κατασχέθηκε στο λιμάνι της Φιλαδέλφειας στην Πενσυλβάνια σε δύο μεγάλα πλοία – το MSC Desiree και το MSC Gayane. Τα υπόλοιπα ναρκωτικά βρέθηκαν στο MSC Carlotta στο λιμάνι της Νέας Υόρκης και του Νιου Τζέρσεϊ.


[There are no radio stations in the database]